Тогава той ще бъде на 71 години, като ще е

...
Тогава той ще бъде на 71 години, като ще е
Коментари Харесай

Само Сталин е управлявал по-дълго от Путин

Тогава той ще бъде на 71 години, като ще е управлявал страната близо четвърт век. Само Йосиф Сталин е управлявал по-дълго (като руски лидер), показва Ройтерс.

Путин даде обещание да употребява новия си мандат, с цел да укрепи отбраната на Русия против Запада и да увеличи стандарта на живот.

Преизбирането на съветския президент не е будило подозрение, отбелязва Ройтерс. Путин господства на политическата сцена в Русия към този момент 18 години, рейтингът му е към 80 %, той има поддръжката на ръководещата партия и на държавната телевизия, и никой от останалите седем претенденти не бе действителна опасност, откакто опозиционният водач Алексей Навални не бе позволен до присъединяване в изборите.

Отношенията сред Русия и Запада обаче се утежниха при Путин до най-ниската си точка от времето на Студената война, показва Ройтерс. Агенцията изброява споровете в Сирия и Украйна, обвиняванията против Русия в хакерски атаки и изборни намеси, в това число в президентски избори в Съединени американски щати, а в този момент - и че е отровила някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал.

Остава неразбираемо какъв брой дълго Путин желае да остане на власт, отбелязва Ройтерс. Конституцията не му разрешава повече от два следващи мандата. При предходния подобен случай, през 2008 година, той отстъпи поста за четири години на Дмитрий Медведев - интервал, през който самият Путин бе министър председател. Тогава президентските мандати бяха удължени от четири на шест години.

Въпреки че Путин има шест години, с цел да дефинира евентуалния си правоприемник, несигурността по въпроса е евентуален източник на неустойчивост в един придирчив ръководещ хайлайф, който единствено той е кадърен да държи под надзор, показва Ройтерс. Според вътрешни хора в Кремъл президентът не е избрал ясно кой ще го размени.

"Колкото по-дълго (Путин) остане на власт, толкоз по-трудно ще бъде да се отдръпна ", разяснява Алексей Колесников от Московски център "Карнеги ". "Как може той да напусне една толкоз комплицирана система, която всъщност е негов персонален план? ", попита Колесников, представен от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР