Тогава имаше две. Този сезон ФА Къп започна през първия

...
Тогава имаше две. Този сезон ФА Къп започна през първия
Коментари Харесай

Точните парични награди за Купата на Англия, спечелени от всеки клуб, докато Манчестър Сити се изправя срещу Манчестър Юнайтед на финала

Тогава имаше две. Този сезон ФА Къп стартира през първия уикенд на август с 416 клуба, които се състезават в спомагателния прелиминарен кръг и ще завърши на Уембли този следобяд, когато първенецът на Висшата лига Манчестър Сити се срещне с противника Юнайтед.

И до момента в който играчите, които победиха в откриващия квалификационен кръг, събраха £1125 за работата си, възможните спечелили по-късно през днешния ден ще свършат с £3,9 милиона от наградния фонд на ФА.

Това може да не е голяма сума спрямо приблизителните 170 милиона паунда, които Сити е спечелил за спечелването на Висшата лига и повече от 100 милиона паунда, които са вложили за спечелването на Шампионската лига през предишния сезон – само че разделянето на приходите от общ пот на стойност малко под 20 милиона паунда е доста по-балансиран за тези по-ниско в пирамидата.

Това беше акция, цялостна с шокове - от шампионата на Ковънтри Сити до полуфиналите и съвсем историческото им завръщане против Юнайтед, до това, че М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР