Тодоров не назова за кой говори. Помагаме му. Бойко Борисов,

...
Тодоров не назова за кой говори. Помагаме му. Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Днес: Шопен, панфиловци, мръсната игра с машините и мнооого толерантност…

Тодоров не назова за кой приказва. Помагаме му.

Бойко Борисов, 07.11.21: „ Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор за спомагателните 228 машини, какъвто да ни удовлетвори. 228 машини по 1000 гласа са 228 000 гласа – една цяла партия ".

Тодоров, ето кой сътвори абсурда, за какво увърташ? Някаква причина ли има?

Мръсна игра – това е абсурдът с машините, сътворен от Борисов.

В този смисъл е много занимателно медии да оповестяват, че през днешния ден е Международен ден на толерантността. На 16 ноември 1995 година държавите-членки на ЮНЕСКО одобряват Декларацията на правилата за приемливост. През 1996 година Общото заседание на Организация на обединените нации предлага 16 ноември за Международният ден на толерантността. Декларацията на правилата за приемливост гласи, че всички хора са разнообразни по природа, само че равни по своето достолепие и права. Според документа толерантността значи почитание, приемане и схващане на многообразието от култури, форми на себеизразяване и способи за проявяване на характерността.

Трудно стават нещата с толерантността у нас, ще се съгласите.

***

На 16 ноември 1941 година по време на защитата на Москва от хитлеровите воски 28 бойци от дивизията на ген. Панфилов правят безсмъртния си героизъм в борбата до село Дубосеково. На този ден ден немските елементи стартират атака, като възнамеряват бързо да завладяват Москва и победоносно да сложат завършек на акцията от 1941 година В продължение на четири часа, под мощен артилерийски огън и бомбардировки от въздуха, хората на Панфилов задържат десетки противников танкове и пехота. При тези боеве се ражда изразът: Зад нас е Москва, няма място за оттегляне “ (За нами Москва, отступать некуда.).

Днес се появяват трудове и изказвания, че подвигът на панфиловци е фиктивен от боен сътрудник, с цел да се повдигне духа на бранителите на Москва. Кореспондентът пък извършил предписание отгоре…

***

На същата дата, само че година по-рано хитлеристка Германия основава Варшавското гето, като част от проекта за Холокоста. Там са заселени над 480 хиляди евреи о Полша, Германия и други страни. От тях оцеляват към 37 хиляди…

Хайнц Ауерсвалд от Секретен сътрудник е комисар по еврейските въпроси във Варшава по това време. Доктор по право, човек с разностранни ползи. Харесвал доста музиката на полския композитор Шопен.

И каква подигравка на ориста – на същата дата през 1848 година великият композитор и стихотворец за финален път излиза пред аудитория в Лондон. През живота си той рядко – не повече от 30 пъти, взе участие в концерти. В Лондон Шопен към този момент е болен и свири не повече от час. Оттам отпътува за Париж, където умира няколко месеца по-късно.

***

И тъй като е Ден на толерантността би трябвало да споменем, че на тази дата през 1945 година е основана ЮНЕСКО – Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета. Целта на организацията е да способства за подсилване на мира и сигурността посредством разширение на съдействието сред народите в региона на образованието, науката и културата в полза на обезпечаване на всеобщо почитание и правдивост. Дейностите на ЮНЕСКО обгръщат доста области: проблеми на дискриминирането Понастоящем тя има 193 държави-членки, 2 държави-наблюдатели и 11 асоциирани членове.

Толерантността е морална стойност, която допуска цялостното ценене на другите, техните хрумвания, практики или убеждения, без значение дали са разнообразни от нашите. В този смисъл тя е признание на разликите, присъщи на човешката природа, разнообразието от култури, религии или способи на държание. Някои смятат толерантността за съществена полезност за хармонично спокойно съжителстване. Смята се, че толерантността е в основата на положителните връзки сред хората от разнообразни култури, вероизповедания, раси и метод на живот.

Толерантността обаче от време на време придобива странни форми. От Европейска комисия поискали да се открият над 300 нови позиции за чиновници, тъй като имало доста работа. Първоначално Европарламентът отказал да гласоподава нарастване на бюджета и разкриване на новите работни места, само че селд къси азговори евродепутатите показали схващане и приемливост и приели новите назначения. Средната заплата на служители в Европейска комисия е сред 7 и 9 хиляди евро. Ще ги заплащат балъци като нас. Еврокомисарите получават по 20 000 еро на месец. Чиновниците - към 7-8 хил.евро. Само за новите 300 чиновници ще отиват по над 2 млн евро месечно или 24 млн за година. Честито!

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР