Тодоров каза още, че се работи по всички възможни версии

...
Тодоров каза още, че се работи по всички възможни версии
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Ако главният прокурор не бе в бронирана кола, днес ВСС трябваше да избира нов

Тодоров сподели още, че се работи по всички вероятни версии след гърмежа. Той беше безапелационен, че с цел да се стигне до тук сигурно има пропуски на службите. Според него, взривното устройство е било за ликвидиране, а не за заплашване.

" Това е мнението на експертите и специалистите от Специализирания отряд за битка с тероризма. Неофициално е взето и мнението на водещ международен специалист по антитероризъм и гърмежи. Ако се наложи в хода на следствието публично ще се изиска помощ от такива експерти, в случай че не се оправим със силите и средствата. Макар и в начална, следствието е в доста напреднала фаза. Работи се по всички вероятни версии ", разясни Тодоров.

Според прокуратурата, данни от следствието няма да бъдат изнасяни - това може да се прави с позволение на наблюдаващия прокурор, сподели още Тодоров и добави: 

" По първични данни, това е 3-килограмов тротилов еквивалент, ориентиран гърмеж с осколки. Доста професионално осъществяване, тъй като автомобилът, с който се е придвижвал основния прокурор, гърмежът е задействан тъкмо тогава, когато минава автомобилът около него. Със сигурност това е планувано мероприятие, подготвяно доста дълго време с няколко участници ".

Той нито удостовери, нито отхвърли информацията от през вчерашния ден, че по различен маршрут има открито друго взривно устройство.

" Подготовката е била доста сериозна, тъй като е уцелен един подобен миг, в който може би и самата зоркост към основния прокурор е била понижена. Предния ден се връща от Украйна, вижда се за малко със фамилията си и на идващия ден пътува за Турция, този ден е празничен и... За да се стигне до този гърмеж, очевидно има пропуски на доста места ", добави Ясен Тодоров.

Днес ще се извърши още един оглед на местопроизшествието, ще се създадат експертизи и нов оглед на автомобила.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР