Тодор Янчев, който е една от емблемите на ЦСКА през

...
Тодор Янчев, който е една от емблемите на ЦСКА през
Коментари Харесай

Тодор Янчев: На пръв поглед всичко при Левски е цветя и рози, а при нас е малко по-бурна обстановката

Тодор Янчев, който е една от емблемите на ЦСКА през този век, показа своите упования пред " Мач Телеграф " за идния край.

- Г-н Янчев, какво изплува в съзнанието ви, когато чуете думите " Купа ", " България ", " край "?

- Че Купата ми бягаше и я подвигнах като капитан последно нея, през 2011 година Преди това бях ставал три пъти първенец, имах две Суперкупи, само че този трофей ми бягаше и бях доста благополучен, когато спечелихме дуела със Славия и я подвигнах. Имах няколко изгубени финала преди този момент и по тази причина насладата ми беше много огромна, когато най-сетне купата бе в ръцете ми.

- Споменахте изгубените финали - какво помните от 2002 и 2005 година, когато ЦСКА губи от Левски?

- През 2002-а играхме на ст. " Славия " - поведохме, само че допуснахме поврат. Тогава Левски имаха доста мощен тим и взеха три трофеи подред. Докато през 2005-а към този момент бяхме станали първенци и гонехме дубъл, само че загубихме. Тогава ме изгониха за два жълти картона. Никога не е прелестно да загубиш край, още повече от безконечния противник.
 Легендарният Люпко Петрович на 75 години!
Легендарният Люпко Петрович на 75 години!

От ЦСКА го поздравиха

- Във втория случай имаше ли разпределяне поради обезпечената 30-а, юбилейна купа?

- За нашите почитатели постоянно шампионската купа е била доста по-ценна, тъй като носи друга тежест и страст за всеки от тях. Купата на България е второстепенна, утешителна премия, в случай че не си съумял да се пребориш за купата. Носи някакво задоволство в несполучливия сезон.

- Не е ли необичайно, че " купичката ", както я назова Стойчо Младенов, се трансформира в единствената постижима цел за ЦСКА на фона на превъзходството на Лудогорец в шампионата?

- Така е, да. Купата стана утешителна премия за клуб с богата история като ЦСКА, същото важи и за Левски. Но в действителност Лудогорец са много напред последните години като селекция, организация, като всичко.

- Какво е чувството ти преди финала?

- На пръв взор всичко при Левски е цветя и рози, а при нас е малко по-бурна ситуацията. Но това е дерби, в което моментната форма не оказва никакво въздействие. Много пъти сме били по-слаби и сме ги били, също в миналото били доста по-категорични като класа и форма, само че сме губили сходни финали. Но се надявам в този момент ЦСКА да е щастливият тим след края.

- На фона на превъзходството на ЦСКА в дербито последни години, изненадва ли те, че всички сочат Левски като лек любимец?

- Тези позитивни резултати за ЦСКА последните сезони дават подтик и леко преимущество за дербито, само че в такива мачове любимци няма. Годините и историята са го посочили доста пъти.

- Вътрешно има ли го желанието и чисто професионалното страдание у вас, че този път няма да помагате от скамейката и край тъча?

- Със сигурност съм се надявал и съм си мислел по какъв начин бихме записали имената си в историята при триумф във финала. Но това е ситуацията - гледаме напред. Във футбола е по този начин, не за първи път, няма и да е за финален, когато сме в такава обстановка.

- Кое ще се окаже решаващо за успеха?

- Спокойствието и самочувствието. Много е значимо кой тим ще влезе по-добре в мача, тъй като това дава подтик на отбора.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР