Тодор Вълчев пристигна в отбора на ВК ЦСКА през зимата,

...
Тодор Вълчев пристигна в отбора на ВК ЦСКА през зимата,
Коментари Харесай

Тодор Вълчев: Дойдох да се боря за титлата, ЦСКА винаги играе за златото

Тодор Вълчев дойде в тима на ВК ЦСКА през зимата, а привличането му от Хебър се оказа един от основните фактори по пътя към финала на " армейците ". Опитният посрещач се трансформира в главен играч в ротацията на Сашо Попов. Още с идването си, той съобщи, че задачата му е да помогне на ЦСКА да се върне в борбата за върха. На 20 април започва финалната серия за купата сред ЦСКА и Левски.

Тодор Вълчев приказва пред формалния уебсайт на ЦСКА в навечерието на финала с Левски.

Пристигна в ЦСКА през зимата с упоритост за присъединяване на край. Как се чувстваш в този момент, откакто той към този момент е реалност?

Чувството е чудесно. Затова пристигнах, по този начин е. Радвам се, че съумях да оказа помощ. Надявам се във финала да се представим на положително равнище. Но играем край, с цел да го спечелим. Няма човек или тим, който да стигне до тази фаза и да не желае да го вземе. Още по-хубаво би било да спечелим златото и против безконечния противник Левски.

Малцина чакаха сходен процес на шампионата, когато то започваше през октомври.

Така е. Тогава Хебър бе с друга селекция и с едни гърди пред всички останали. След като това се промени, станахме 5-6 тима, в това число и Берое, които бяхме доста равностойни. Но в плейофите обстановката е друга. В тях печели тимът, който е в най-хубава форма – тактическа и физическа. Успяхме да спечелим против Монтана и Дея спорт и считам, че заслужихме мястото си на финала.

ЦСКА заигра най-добре, когато бе най-важно. Така ли е?

Да, по тази причина се готвихме през целия сезон. Радвам се, че успяхме да го покажем. В последните мачове стояхме доста добре, видя се и в каква физическа форма се намираме против Дея. Смятам, че победихме противника два пъти изрично в София с 3:0 и 3:1, а в Бургас водихме равностойна и дълга борба.

Това ли бе главната разлика?

Дея разполага с доста класни състезатели, само че точно физическата ни подготовка бе основна. Те играха прелестно през целия сезон, само че най-после не демонстрираха това си равнище.

За финала физическата форма може би ще е още по-важна, поради че Левски разполага с много млади момчета.

Предполагам, че ще е по този начин. Но ние сме играли такива финали, знаем какво да създадем в тях. Както аз, по този начин и Мартин Божилов, Стойко Ненчев, множеството момчета сме водили сходни борби. Левски е млад, само че и умел, тъй като там не са единствено млади момчета. Но това е край. Щом сме стигнали дотук, ще оставим максимума от себе си, с цел да го спечелим. Тук се играе със сърце и душа.

В ЦСКА показахте, че имате и двете…

Абсолютно. Ние пазиме емблемата. Най-важното е да играем освободено, със сърце и душа, както и Александър Попов сподели.

Във въздуха витае мнение, че ЦСКА няма какво да губи. Така ли е?

Не съм склонен. Това е край, загубата значи сребърен орден. Ние сме ЦСКА и сме си заслужили да сме тук. А ЦСКА постоянно играе за златото. Левски също не бе слаган толкоз в сметките, тъй че и двата тима има какво да губим. Ние извървяхме тежък път, нямахме домашен преимущества, стартирахме от пето място плейофите, играем в непозната зала. Хвърляме се за победа и това е.

Проблемът със залата обаче остава.

Така е. Ние нямаме домакинство в тази серия, само че се надявам, че почитателите ни ще ни поддържат където и да сме. Вярвам, че ще го създадат, тъй като нашата аудитория е потвърдила, че е най-хубавата. За страдание няма да има аудитория на госта, от което губим ние, тъй като почитателите ни са №1.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР