Тодор Тагарев отчаяно се опитва да остане на поста си.

...
Тагарев отчаяно

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Тагарев отчаяно се опитва да остане на поста си

Тодор Тагарев обезверено се пробва да остане на поста си. Той е решил да опитва шанса си при ГЕРБ. Чрез депутати от партията, министърът на защитата се е опитвал да стигне до водача Бойко Борисов.

 „ Много и горещо е упорствал “, настояват осведомени със случая.

Те обаче не могат да подсигуряват, че опитите на Тагарев ще бъдат сполучливи. Все отново преди дни Бойко Борисов разгласи, че не знае какво работи военният министър.

„ Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този доклад, той работата не я е приключил. Това е неработещ министър, в този момент са му отговорни зам.-министрите, Министерство на вътрешните работи и всички останали, единствено той е на високи обороти. “, сподели водачът на ГЕРБ.

След това Борисов изиска оставката на Тагарев

Негативно отношение към Тагарев има и различен участник в сглобката – Делян Пеевски. Той призова министъра да престане да се оправдава със заместниците си и като мъж да поеме отговорност.

„ Жалка панорама, упреква си заместник-министрите. Ходи напред – обратно, снима се единствено, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула. “, безапелационен бе Делян Пеевски.

Случайно или не, тъкмо по време на държавните празнувания за националния празник 3 март, Тагарев отпътува за Катар.  „ Екскурзията “ бе маскирана като аудиенция във връзка осъществяване на Международно ревю за морска защита „ DIMDEX-2024 “ и на конференция за морска защита.

А можеше ли Тагарев да не отиде в Доха, в случай че е същински родолюбец и българин, с цел да участва на празненствата за 3 март?

Освен това – този трети март беше първият му народен празник като министър? Ведомственият уебсайт на МО дефинира визитата като среща. Тя бе отразена постно единствено с едно непретенциозно известие. На нея умерено можеха да участват неговите заместници, които постоянно са отговорни за всичко. Това обаче не се случи, тъй като военният министър вероятно се е страхувал от освиркванията, на които станаха жертва други депутати и министри.

Отива ли си режимът на Тагарев, се питат интензивно в армията тези дни?

Мнозина от военните не крият, че се надяват на позитивна новина. Надежда им дават думите на Бойко Борисов, който предизвести Мария Габриел кои позиции да предоговаря в Министерски съвет, като в прав текст й уточни, че с петима министри, измежду които и Тагарев, в случай че останат, ако тя е министър председател, за няколко месеца ще я провалят.

Източник: Гласове
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР