Тодор Скримов стартира подготовка с мъжкия национален отбор на България.

...
Тодор Скримов стартира подготовка с мъжкия национален отбор на България.
Коментари Харесай

Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация

Тодор Скримов започва подготовка с мъжкия народен тим на България. " Лъвовете ", водени от Силвано Пранди и Николай Желязков са на лагер в София, като подготвителният развой започва със занимания във фитнеса и на стадиона. Скимов е един от най-опитни играчи в състава, а ето какво сподели той пред формалната Facebook страница на БФВолейбол за подготовката на отбора:

- Къде прекара обществената изолираност и по какъв начин ти се отрази?
- Една част в Русия, защото заради липса на полети бяхме блокирани там със фамилията ми. Другата част, тук в България. Мисля, че ми се отрази както на всички останали – много ми бе мъчно. Най- към този момент душевен. Но значимото е, че всичко мина и можем още веднъж да стартираме работа.

- За първи път ли получаваш толкоз дълга отмора в спортната си кариера на високо равнище?
- Да, първата е от много време. Поне аз не си припомням да съм имал такава огромна пауза без тренировки. Много беше мъчно, тъй като нямаше къде да подкрепям форма, най-вече в къщи. Но това е невероятно. Опитах се, само че изгубих много от постигнатото в последните месеци.

- Как се чувстваш в този момент, към този момент в подготвителна конюнктура?
- Трудно е. Почти от нулата се стартира. Ще има огромна заплаха от контузии. Затова би трябвало да се стартира деликатно и прогресивно да се работи.

- Как се влиза във форма след три месеца пауза?
- Не знам по какъв начин. Това ми се случва за пръв път и ще забележим по какъв начин ще се оправим. Но отново споделям - би трябвало всички да бъдем доста деликатни заради действителната заплаха от контузии.

- По време на този престой в къщи откри ли някое ново занятие, занимание или нещо, което не си подозирал, че можеш да правиш?
- Не, не бих споделил. Единствено може би прочетох повече книги, в сравнение с нормалното и това е всичко.

- Твоят коментар за оставането на Пранди отпред на националния и Николай Желязков като негов асистент?
- Аз персонално съм удовлетворен съм от работа си със Силвано Пранди. За мен той е прецизен човек. С Желязков не съм работил, само че го познавам и имам единствено положителни усещания. За мен това е един добър тандем и се надявам двамата да реализират положителни резултати.

- Предстои двумесечен лагер. Липсата на надпревари ще се отрази ли на мотивацията за подготовка?
- Пак е нещо ново. Не нам по какъв начин може да се отрази това нещо, в действителност е необичайно. Но пък имаме по този начин или другояче друга мотивация – подготовка за европейското през януари. Тогава няма да имаме действително доста време да се подготвим. Затова би трябвало да използваме оптимално това време в този момент да се подготвим по най-хубавият метод. Също по този начин това ще бъде и една подготовка за клубните ни сезони.

- В състава са извикани много млади момчета. Ставаш един от най-опитните играчи. Как възприемаш тази роля?
- Не знам. Все още не преставам да върша, това, което постоянно съм правил – да давам всичко от себе си. Да, може би в този момент е още по-важно да давам добър образец, тъй като младите израстват около по-опитните. Затова в този момент повече от всеки път би трябвало да бъда съвършен.

- Смяташ ли, че може да се построи един боеспособен тим за бъдещето?
- Разбира се. Познавам съвсем всички от младите волейболисти. Между тях има играчи с доста огромен капацитет. Сега зависи от тях да го развият оптимално. Но аз считам, че има добър материал за националния тим за бъдещето.

- Да приключим с клубния ти тим, оставаш в Русия. Какви са упованията ти за новия сезон?
- Не сме говорили още, само че най-вероятно задачата ще е да попаднем в плейофите на съветската Суперлига. През миналия сезон успяхме, само че за жалост шампионатът бе пресечен. Сега би трябвало да затвърдим това и да покажем още по-дбори резултати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР