Тодор Попов, който прекара в ареста повече от два месеца,

...
Тодор Попов, който прекара в ареста повече от два месеца,
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция още един от арестуваните за търговия с инструменти ментета

Тодор Попов, който прекара в ареста повече от два месеца, откакто беше задържан като част от арменското ОПГ, търгувало с принадлежности ментета към този момент е на независимост с мярка за неотклонение „ парична гаранция ”, научи TrafficNews .
Прочетете още
23-годишният мъж е бил освободен по-рано през седмицата с решение на Пловдивският апелативен съд. Сумата против която е бил пуснат на независимост е 3000 лв., като Попов е със възбрана да напуща рамките на страната.

Като съществена причина за смяна на мярката за неотклонение е посочено влошено здравословно положение в резултат на зараза на левия крайник и следваща оперативна интервенция. Според медиците, съществува действителен риск Попов да загуби пръста или заплаха да загуби част от крайници си.

По делото е изяснено, че Тодор Попов е купувал артикули от различен от арестуваните като обвинени, продавал ги е онлайн, само че съгласно отбраната му, единствената му съпричастност е другарство със посочения за началник на проведената незаконна група.

Припомняме, че против арестуваните в края на януари общо 11 души са повдигнати обвинявания за осъществени голям брой закононарушения, в това число присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел за осъществяване на данъчни закононарушения, измами, пране на пари и нерегламентирано потребление на непознати търговски марки.

Първоначално, на 27 януари Пловдивският областен съд пусна 9 от общо 10-те арестувани, като остави в ареста само посоченият за началник на ОПГ-то Геворг Харутюнян. Няколко дни по-късно, на 1 февруари, Апелативен съд – Пловдив върна в ареста половината от освободените, като на съвещанието стана ясно, че в качеството на обвинен е привлечено и 11 лице. С решението си Апелативен съд – Пловдив анулира отчасти определение на Окръжен съд – Пловдив по отношение на Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов, като взе по отношение на четиримата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и те бяха арестувани още в правосъдната зала.

Само преди дни TrafficNews популяризира информация, че спецполицай от Пловдив е арестуван, поради кражба на материални доказателства от склада, където са съхранявани инструментите ментета. Полицаят от Специализираните полицейски сили се е опитал да изнесе артикули от складовата база на компания " Веле Трейд ", която сега е запечатана.

Повече за случая четете тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР