Тодор Неделев почти сигурно ще играе със специален шлем при

...
Тодор Неделев почти сигурно ще играе със специален шлем при
Коментари Харесай

Неделев ще играе с шлем, с какъвто всички помнят Петър Чех ВИДЕО

Тодор Неделев съвсем несъмнено ще играе със специфичен шлем при завръщането си на терена. Неделев пострада тежко при злополука сред рейсовете на националния тим в Грузия в петък.

Капитанът на Ботев е със строшен череп след случая и ще му трябват най-малко 4 месеца, с цел да се възвърне и още веднъж да излезе на терена. Подобни травми в света на футбола се случиха няколко пъти в последните над 10 години във Висшата лига на Англия, само че тогава те бяха породени на терена.

Първият сходен случай беше на 14 октомври 2006г., когато вратарят на Челси Петър Чех се конфликта със Стивън Хънт от Рединг още в първите секунди на дуела. Дясното коляно удари грубо главата на Чех, който изпадна в безсъзнание, а по-късно се оказа, че черепът му е бил строшен. Докторите поставяха и кариерата му под въпрос, само че вратарят съумя да се възвърне за три месеца и през януари 2007г. към този момент беше в игра. След завръщането си в игра до края на кариерата си Чех играеше със специфичен шлем , който да го защищава от нова контузия в главата. Чех игра до 2019-а година, а сега е шеф в Челси и даже играе хокей в четвърта дивизия в Англия.



Райън Мейсън от Хъл Сити също получи тази неприятна контузия. Той счупи черепа си на 22 януари 2017г., откакто се конфликта с Гари Кейхил от Челси през 2013г. Кейхил продължи дуела и даже вкара гол. Мейсън реши да приключи кариерата си след случая едвам на 25-годишна възраст, а Тотнъм - клубът, в който играеше като преотстъпен от Хъл, му подаде ръка и той стана помощник-треньор, а за малко и пое " шпорите " като краткотраен управител.



Последният тежък случай със строшен череп във Висшата лига беше през сезон 2020-2021. На 29 ноември 2020г. мексиканският нападател на Уулвърхямптън Раул Хименес се сблъска глава с глава с Давид Луис от Арсенал. Хименес беше със строшен череп по-късно, а Луис дори продължи да играе. Мексиканският нападател се завърна в игра от началото на предишния сезон през август 2021г. след 8 месеца отвън терените. Голаджията се завърна в игра и продължи да вкарва за Уулвс, само че до края на кариерата си ще играе с шлем.



Все още няма точни прогнози по кое време Неделев ще е подготвен за игра. В момента той е в Тбилиси и откакто бъде изписан ще бъде настанен в хотел. С него ще бъдат доктора на националите доктор Бисер Бочев, приятелката му и майка му.

Най-вероятно Неделев ще бъде превозен до България с медицински хеликоптер.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР