Тодор Неделев е излязъл от упойка и е контактен, обявиха

...
Тодор Неделев е излязъл от упойка и е контактен, обявиха
Коментари Харесай

Неделев може да мисли за футбол най-рано след 3-4 месеца. Мачът ще се играе

Тодор Неделев е излязъл от анестезия и е контактен, оповестиха от клуба му " Ботев " (Пловдив) и пресаташето на БФС Виктор Игнатов пред Клуб Z. Халфът претърпя интервенция на главата поради черепно-мозъчна контузия, в резултат на тежката злополука с рейсовете, пренасящи тима ни в Тбилиси.

Състоянието на капитана на " канарчетата " е устойчиво, следва му възобновяване. На този стадий не може да се предвижда след какъв брой време ще се завърне на терена.

Другата вест е, че мачът от Лигата на нациите Грузия - България ще се играе на следващия ден по стратегия от 19 часа в Тбилиси. Щабът на нашия тим се обърна към УЕФА и делегата на дуела за отсрочване за есента. Домакините обаче бяха срещу - те били склонни за пренасрочване с няколко дни, само че не и за месеци.

По-долу можете да видите най-интересното от конференцията, която тимът даде по здрач в събота.

" Току-що ме осведомиха, че мач ще има, разяснява Виктор Игнатов пред Клуб Z. - УЕФА не е почела нашето предпочитание и с това въпросът е завършен. Аз го споделих към този момент - обстановката е динамична.

Първоначално желанието на тима и треньора Георги Иванов беше да играем. Но в последните часове, наблюдавайки положението на футболистите, стигнахме до извода, че те са в потрес. Чисто психически не са настроени за мач.

Грузинската футболна федерация не се съобрази с желанието ни. А за нас няколко дни не са от голяма важност. При това състояние по-добре дуелът да е на следващия ден. Нямаме избор, с изключение на да се съобразим. "

Все отново най-важното от всичко е, че Тодор Неделев е добре, ту се разсънва, ту заспива, само че това е обикновено след такава интервенция, траяла два часа полунощ, сподели Игнатов.

Той посочи бързата реакция на всички след злополуката - макар шока - на БФС, щаба, родителите и приятелката на пловдивчанина. Това е помогнало да се вземе бързо решение за оперативна интервенция, което е предотвратило възможни тежки последствия.

Игнатов благодари и на Грузия за съдействието по всички канали. Генералният секретар на федерацията е останал неразделно до българската делегация в болничното заведение през нощта.

Както към този момент ви информирахме, локално величие на неврохирургията е оперирало национала.

Тодор Неделев ще остане известно време в болница в Тбилиси, преди да бъде превозен в България, където въстановяването му ще продължи.
Звездата на " Ботев " може да мисли за футбол най-рано след 3-4 месеца
Лекарят на националия тим по футбол доктор Бисер Бочев взе участие в конференция на отбора ни в Тбилиси. Според него единствено бързата и навременна интервенция е предотвратила много по-тежки последствия за футболиста.

По думите на медика Неделев би трябвало да почива минимум 3-4 месеца преди да се мисли още веднъж за футбол. На първо време фокусът би трябвало да е ориентиран към това пловдивчанинът да " води естествен живот ".

" C оглед на тежката контузия, можем да кажем, че Тодор Неделев е в положително положение, стартира Бочев пред локални и български публицисти. - Вече излезе от медикаментозната кома и всички сме оптимисти за крайния излаз. Снощи след злополуката той беше със мощно главоболие, частична амнезия, кървене, липса на ориентировка... Това ни принуди бързо да го заведем в болница. "

Той добави, че е била открита сериозна фрактура на черепа в дясната област. С много неприятна прогноза, в случай че не се вземат с бързи и незабавни ограничения. След бърза консултация с роднините на Тодор и приемане на единодушие от тяхна страна, Бочев е подписал документите за интервенцията.

" Надявам се, че доста скоро Тодор Неделев още веднъж ще бъде в положение да води естествен живот. В момента е под надзор, ще остане в реанимацията и ще бъде под наблюдаване. И чак след известно време ще се вземе решение по какъв начин да се завърне в България. Предлагам да мислим за излизането му реанимация. Трябва да минат най-малко три-четири месеца преди да се мисли за футбол ", сподели още лекарят на националите.
Георги Иванов: Трудно е да мислим за футбол в този момент, само че сме длъжни да излезем и играем за победа
Временният селекционер, който е механически шеф на БФС, бе запитвам в какво положение е тима преди мача от Лигата на нациите.

" Мога ли да мисля за футбол в този момент? Трудна обстановка. Обмислихме го и взехме решение да излезем да играем. Ситуацията е много комплицирана, част от нашите футболисти към момента са в потрес. Всеки човек е друг, всеки реагира по друг метод на напрежението. Нашата задача е да се представим на най-високо равнище, сподели Гонзо.

- Грузия е мощен тим, който демонстрира напредък през последната година. Ние сме спортисти, не можем да се предаваме. За нас най-важна е успеха, тъй че ще създадем всичко допустимо да победим. Да видиш съотборника си в кръв е потрес, само че имам вяра, че играчите ще създадат всичко допустимо да излязат от него.

" Не се усещат добре, затормозени са. Но не сме и мислили да желаеме отсрочване на мача. Каква ще бъде нашата стратегия най-малко за мача? Напоследък напредъкът на грузинския тим е явен, има положителни резултати. Но нашият съотборник получи такава контузия, беше в кръв и мъчно приказваме за футбол. Ние обаче ще се опитаме да излезем от обстановката и да се борим за победа. "
" Трябва да играем поради Тошко "
Заместник-изпълнителният шеф на БФС Христо Запрянов изрази благодарности към Грузия - локалната федерация, болничното заведение, българското посолство, хората, които оказват поддръжка на отбора и Неделев и така нататък и тъй наречените

" Имахме диалози, също по този начин бе взето мнението на Георги Иванов, който е наш треньор в този момент. И взехме решение, че би трябвало да играем мача. Трябва да го изиграем и поради Тошко, съобщи Запрянов на конференцията във връзка проблема с това да има или не мач. - Ще играем на следващия ден и нашето желание не се е трансформирало, би трябвало да играем и поради Тошко Неделев. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР