Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по

...
Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по
Коментари Харесай

Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по модерен петобой в София

Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по съвременен петобой в София и затвърди сполучливото показване досега българският народен тим на шампионата, на което страната е хазаин.

На състезателен комплекс " Дианабад " Михалев завоюва полуфиналната серия " А " и получи право да взе участие в заключителния стадий от конкуренцията. Българският петобоец започва от първата позиция откакто беше краткотраен водач след първите две дисциплини - фехтовка и плуване. Отлични четири стрелби и също толкоз положително тичане на 5 х 600 метра му отредиха справедливо първото място и класиране за огромния край на следващия ден. Другият ни българин Денис Колев не съумя да прескочи полуфиналите, само че все пак остави отлични усещания с представянето си.

Михалев оглави класирането с 1168 точки, следван от Ло Шуай (Китай) с 1151 и Пат Кристофър (Франция) с 1149. Въпреки напъните, Денис Колев остана предпоследен в същия полуфинален поток с 1109 точки.

Както е известно, през вчерашния ден също до полуфиналите при дамите доближи Ралица Митева. В събота от 16:00 часа е присъединяване на Тодор Михалев на край при мъжете. Световната купа в София е подготовка за Олимпиадата в Париж през 2024 година. В борбата за оценките ще спорят 18 състезатели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР