Тодор Чонов е заместник-кмет на Пловдив с ресор Транспорт. Той

...
Тодор Чонов е заместник-кмет на Пловдив с ресор Транспорт. Той
Коментари Харесай

Тодор Чонов: Ще предложим на пловдивчани скутери и велосипед...

Тодор Чонов е заместник-кмет на Пловдив с сектор " Транспорт ". Той приказва пред " Марица " по най-важните тематики на града.

- Г-н Чонов, има ли смисъл от тестването на новите устройства и програмен продукт?

- Целта за надграждането и модернизирането на електронната система е да я създадем лесна за приложимост за жителите и гостите на Пловдив. За нас беше значимо да забележим по какъв начин работят актуалните устройства, защото имахме проблеми с въвеждането на предходната система и измежду жителите остана незадоволство. Затова не желаеме да повтаряме минали неточности.

Проучването съответствува с въвеждането на електронната система в столицата, ние следим по какъв начин там върви този развой и се надяваме да вземем най-хубавото от всички оферти, с цел да го приспособяваме в нашия градски превоз. Изяснихме какво е належащо ​за възстановяване на остарелия план.

- Колко средства са нужни за новата система?

- Целта ни е да се съобразяваме с опциите на бюджета, като при надграждането да се употребява всичко от остарялата система. Въз основа на анализите от тестванията, на хардуерните и софтуерните устройства, с които разполагаме, ще бъдат заложени и съответните критерии и условия за публичната поръчка, която ще проведем.

Преди това ще създадем и нужното пазарно изследване, с цел да остойностим поръчката. Разбира се, че заради скромния ни бюджет не можем да се разгърнем по този начин, че да създадем цялостно съоръжение на градския превоз с всички подсистеми и ще сложим условия съгласно опциите ни. В новия програмен интервал на Европейски Съюз ще търсим средства за донадграждане на системата.

- Заложените в бюджета 600 000 лв. ще стигнат ли за първия стадий?

- В рамките на тези пари ще се опитаме да намерим компанията, която да извърши минимума от нужните неща. С огромно неспокойствие чакаме европейските стратегии, като на всички места има заложени средства за модернизиране и надграждане на обществения превоз. Надявам се по някоя от тях да аплайваме за идващия стадий.

- Как ще пътуваме, с изключение на с досегашните карти?

- Целта ни е пасажерите да могат да платят с мобилно приложение, дебитна и кредитна карта, с нашите транспортни карти и в краен случай ​- при водача против касова записка. Искаме тази система да се синхронизира с други наши системи, в това число с паркирането, с различните способи за напредване, да вземем за пример скутери и колела.

Надявам се, че скоро ще можем да предложим на жителите зони за наем на колела и скутери, а в недалечно бъдеще да имаме мобилно приложение за градска подвижност и опция да избираме по какъв начин да се придвижим от точка А до точка Б, в това число асоциирани с множеството културни забележителности на града. Това е нашият екшън проект.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР