Тодор Бараков, изгубил детето си в зловещата катастрофа с БМВ

...
Тодор Бараков, изгубил детето си в зловещата катастрофа с БМВ
Коментари Харесай

Почернен баща иска от Кьовеши правосъдие за убиеца на сина с...

Тодор Бараков, изгубил детето си в злокобната злополука с БМВ до Кадиево, упорства за промени в Наказателно-процесуален кодекс за дрогираните и пияни водачи

 

Случаят " Маринашки " стига и до Европрокуратурата. Това заяви пред " Марица " почерненият татко Тодор Бараков, който изгуби сина си в злокобната злополука с БМВ до Кадиево преди близо две години. Зад кормилото тогава е Петър Маринашки, който сега е обвинен, а делото против него се точи в съда. Загинаха две момчета - Тошко Бараков и Виктор Василев. Освен че бащата ще търси правдивост посредством европейския основен прокурор, той ще се бори и за действителни законодателни промени в Наказателния кодекс, в частта му, която дефинира квалификацията и наказванията на дрогирани и пияни водачи, предизвикали гибел на пътя. 

" Като персонално потърпевш от закононарушение, осъществено от дрогиран водач, и взаимно с Фондация „ Евелин Дуков “ и „ Българска асоциация на потърпевши при произшествия “ започваме самодейност за сезиране на способените органи и осъществяване на действителни законодателни промени в Наказателния кодекс. Трагедията с детето ми Тодор Бараков и приятеля му Виктор Василев, както и всичко, обвързвано с тази злополука, са обект на засилено медийно отразяване поради тежестта на случая и двете починали деца. 

Но огромният проблем е в лицето на ​държавата. Държавата, чрез законодателството, е този регулатор на публичните връзки, който може и следва да се намеси тогава, когато има проблем. А казусът е наболял до прекаленост - дрогирани и пияни водачи всекидневно убиват хора по пътищата! И техните действия се квалифицират от Наказателния кодекс като „ непредпазливи “, надлежно размерът на наказването е по-нисък! За каква несъобразителност става въпрос?!?! Един лидер на автомобил, който се е дрогирал или напил, преди да седне зад кормилото, е направил тези дейности съзнателно - самичък, по своя воля, си е поставил цигарата с марихуана в устата или бутилката с алкохол. Когато обаче този водач убива на пътя в това си положение, законът споделя, че го е направил по несъобразителност ", разяснява Бараков. 

Според него е нужна незабавна смяна на този парадокс и действията на дрогираните и пияни джигити да се квалифицират като умишлени, респективно -да бъдат наказвани по-тежко. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР