Тодор Алексиев управлява oбщина Хайредин от осем години. В момента

...
Тодор Алексиев управлява oбщина Хайредин от осем години. В момента
Коментари Харесай

Тодор Алексиев: Моят приоритет винаги са били хората

Тодор Алексиев ръководи oбщина Хайредин от осем години. В момента е претендент за трети кметски мандат.
Роден е през 1970 година в село Хайредин. По време на неговото ръководство Oбщината печели и осъществя редица планове. Подобрява се инфраструктурата. Явна за всички е и грижата за учебните заведения и детските градини. Младите хора все по-рядко напущат общината.

Г-н Алексиев, каква беше община Хайредин, когато поехте ръководството и каква е през днешния ден, след осем години под Вашето управление и това на Вашия екип?
Когато встъпих в служба преди осем години, заварих община Хайредин в трагично положение.
Още си припомням, по какъв начин като жител на тази община се почувствах потиснат от положението, в което се намираше тя. В същото време изпитвах възмущение към някогашните кметове. Задавах си и въпроса, за какво са разрешили родното им място да изпадне до такова немощно положение.
Това обаче, което най-вече ме тормози беше, че детските градини бяха с прекомерно малко деца. Базата им не беше ремонтирана, покривите течаха, нямаше дърва за зимата. Училищата бяха останали с най-малък брой възпитаници. Никой не беше работил, с цел да притегли нашите деца да останат в домовете си, а не да търсят положително обучение в други обитаеми места.
Улиците в общината бяха в трагично положение, като даже имаше съвсем непроходими сектори. Имаше неналичия в общинската благосъстоятелност.
Мога още дълго да приказвам по тази тематика, само че ще обобщя това, което заварих по този начин: мизерията чукаше на вратата на общината.

Днес нещата очевидно са усъвършенствани, по какъв начин успяхте да се справите изключително след картината, която описахте?
През тези осем години потвърдих, че с моя екип можем да се оправим със старите проблеми и провокации и да търсим други, по-добри равнища на живота тук. Постигнахме го с доста работа, само че елементарно няма, нито пък има учебни заведения за кметове.
Ако си виновен човек обаче, нещата се получават.
Радвам се също, че за това време и хората се научиха да бъдат доста по-критични към мен и моя екип, тъй като по този начин те вземат участие по-активно и в обществения живот на това малко обитаемо място. Показват ми в каква посока би трябвало да ходя.

Направете къса ретроспекция на свършеното дотук?
Накратко казано ние заличихме 20 години безхаберие.
Във всички обитаеми места на общината изградихме редица обществени и публично значими придобивки за локалното население.
Подобрихме инфраструктурата и ще продължаваме да работим по този проблем, до момента в който не станем мечтана от вложителите община.
Върнахме традициите в спорта. Възстановихме надпреварите по конен спорт и посрещаме състезатели и посетители от цяла България. Общината поддържа и футбола. В момента имаме четири тима, които означават доста положителни резултати. Радващо е, че към нашите тимове и футболисти има огромен интерес и това значи, че се оправяме добре.
Грижим се за културния живот, като подкрепяме читалищата и самодейците, за младежите, сътворяваме улеснения за пенсионерите.
Спечелихме и реализирахме голям брой планове. В новия мандат следва напълно да бъдат реновирани учебното заведение и детската градина в Хайредин.
Погрижили сме се и за филиалите на детското заведение, както и за учебните заведения в селата.
Предстои реализацията на нови планове.

Какъв ще бъде Вашият приоритет, в случай че бъдете определен още веднъж?
Моят приоритет постоянно са били хората. Техният живот да бъде по-добър, те да желаят да останат в родното си място. В новия мандат с изключение на, че ще продължа да работя дружно с моя екип, с цел да подобрим още повече живота в общината, предпочитано ще се насоча към привличането на вложители.
Искам хората да имат порядъчен и заслужен живот тук. Както постоянно съм казвал, ние велики неща тук не можем да създадем, само че е належащо да вървим по земята с такива крачки и темпове, че да живеем обикновено. Ние би трябвало с разсъдък да крачим по земята, а не да мислим за неща, които не можем да свършим. На първо място се постанова най-много да сме мислещи и дейни хора, милеещи за родното си място.

Малко са кметовете, които след осем години ръководство гледат умерено хората в очите, Вие по какъв начин го постигнахте?
Цял живот съм прекарал в тази община и село. Хората тук ги познавам добре, знам техните нрави, потребности и проблеми. Не се тормозя да виждам хората в очите, да беседвам директно с тях и те знаят, че аз съм наличен и като кмет, и като елементарен човек, тъй като съм един от тях.
Във всяка една околност и кътче, на всяка една улица зная какво би трябвало да се прави и извърши. Сигурен съм, че и те знаят, че в случай че още веднъж ми гласоподават доверия аз още веднъж ще бъда кмет на всички, тъй като виждам еднообразно както на първия дал своя вот за мен, по този начин и на най-големите ми политически съперници. Старая се да оказа помощ на всички.
Бих желал да кажа на жителите на община Хайредин да бъдат умни на 27 октомври, да мислят за себе си и за своето положително. Да дадат доверието си на този, който ги поддържа и работи за тях.
Защото родните ни земи се нуждаят от млади и кадърни хора, които имат намерение да живеят добре не някъде другаде, а тук - в община Хайредин.

Гласувайте за Тодор Алексиев за кмет на община Хайредин с № 68 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР