Тод Боули още с пристигането си даде сериозна заявка, че

...
Тод Боули още с пристигането си даде сериозна заявка, че
Коментари Харесай

Челси счупи световния рекорд, Боули задмина Абрамович

Тод Боули още с идването си даде сериозна поръчка, че ще продължи делото на предходния притежател на Челси Роман Абрамович. Малцина обаче чакаха да се случи това, което последва.

Според реномираният публицист Низаар Кинсела, Челси е подобрил международният връх за най-вече изхарчени пари за прехвърляния за един сезон. В момента " сините " са похарчили 611 милиона паунда (691 милиона евро), с включените бонуси. Лондончани дадоха тази сума за 17 нови играчи, което е добра вест за Греъм Потър.

Проблем може да бъде, че единствено три от осемте нови през януари могат да бъдат регистрирани за елиминационната фаза на Шампионската лига и би трябвало един да бъде отстранен, като това вероятно ще бъде вратарят Маркъс Бетинели.

Греъм Потър разполага към този момент с 33 играчи за първия тим, откакто прехвърлянето на Хаким Зиеш в ПСЖ пропадна.

По всичко изглежда Омари Хътчинсон, Люис Хол, Слонина, Андрей Сантош и Датро Фофана ще играят най-вече за втория тим на Челси.

Всъщност, Челси направи Енцо Фернандес, последното си попълнение, най-скъпото в цялата история на Висшата лига. Аржентинският национал размести класацията за най-скъпите прехвърляния, като към този момент е под номер 6 в нея. 

Първото място си остава за Неймар, откакто от Пари Сен Жермен заплатиха колосалните 222 милиона за услугите му на Барселона, само че още търсят първия си трофей от Шампионската лига. Второто място е за Килиан Мбапе, защото парижани вложиха доста пари и във френската звезда, с цел да го привлекат от Монако, а точно 180 милиона. 

Трети е Усман Дембеле, който коства на Барселона 140 милиона. Филипе Коутиньо пък заема четвъртото място, откакто Барса за него заплатиха 135 милиона на Ливърпул - една от най-лошите покупко-продажби, правени на " Камп Ноу ". 

Пети е Жоао Феликс - Атлетико Мадрид даде 127,2 милиона евро за португалеца. Шести, както към този момент споменахме, е Енцо Фернандес след платените за него 121 милиона. 

120 милиона струваше Гризман на Барселона и това му отрежда седмото място. Един от най-богатите клубове в света - Манчестър Сити се подрежда " чак " на осмо място с прехвърлянето на Джак Грийлиш, който излезе 117,5 милиона на " жителите ".

Девети е Кристиано Роналдо, за който Ювентус заплати 117 милиона на Реал. Последното място е за тотално разочаровалия в Реал Еден Азар, който струваше на " лос бланкос " 115 милиона евро. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР