Точно в този ден бившият портиер успява да надникне в

...
Точно в този ден бившият портиер успява да надникне в
Коментари Харесай

BBC по следите на криптокралицата Ружа. Откриха имот за 13.5 милиона в Лондон

Точно в този ден някогашният пазач съумява да надникне в тузарския апартамент на доктор Ружа Игнатова - първокласен мезонет с четири спални, личен басейн, а в долап - скъпа картина на Анди Уорхол, оценена на към половин милион английски лири.

На 17 септември тази година немският юрист на Игнатова - Мартин Брайнденбах става обвинен по дело за пране на пари в Германия. Причината - паричен превод в размер на 20 милиона евро за английски филиал на американската адвокатска фирма Lock Lord, които да послужат за покупката на таман този безценен парцел в Кенсингтън.

Договорът е подписан през август 2016. Към оня миг финансови регулатори в най-малко една страна в Европа към този момент са издали предизвестие за схемата OneCoin. Самите английски адвокати също показват терзания по отношение на огромния паричен превод, както излиза наяве от вътрешна преписка на самата компания. Но след инспекция на фирмите на Ружа Игнатова процесът на покупко-продажба на парцела продължава. В договорката взе участие и компания, която предлага на богати клиенти данъчни облекчения посредством офшорни зони.

Предишният притежател на парцела е певицата Дъфи. Имотът е изпепелен през 2012 година По-късно е бил реновиран, само че по този начин и не излиза наяве кой е новият притежател точно поради схемите с офшорните зони.

Според нотариалния акт притежател е анонимната компания Abbots House Penthouse Limited - една от многото фиктивни компании, които имат парцели в Англия и Уелс. Това значи нещо доста просто - името на Ружа Игнатова няма да бъде включено в регистрите.

Всичко се случва по проект. И наподобява през 2016 година Ружа Игнатова се приготвя да се откри в Лондон за по-дълго време. Отваря офис н добра локация в Кенсингтън, чества рождения си ден с блестящо празненство в музея “Виктория и Албърт”. Има дори проекти да запише щерка си в частно учебно заведение във Англия.

Но мезонетът на Ружа остава най-вече ненаселен.

Няколко пъти през годините обаче в него отсядат други хора, свързани със схемата OneCoin. През юли 2018 година в него за малко остава братът на Ружа - Константин Игнатов. Той бе задържан на летището в Лос Анджелис през март 2019 година

Кантората Locke Lord продължава да предлага услугите си на Ружа Игнатова дълго време, откакто криптокралицата изчезва безследно. Това демонстрира писмо, показано като доказателство по делото против някогашния чиновник на компанията Марк Скот. Писмото е от 12 юли 2018 година То е изпратено до софийския адрес на българската измамница 9 месеца откакто тя изчезва и 22 месеца откакто английският финансов регулатор предизвести, че полицията на Острова проверява OneCoin.

Писмото обаче удостоверява подозренията, че мезонетът в Кенсингтън не е единственият парцел, който Ружа Игнатова купува във Англия. По-скромен апартамент е платен за 1.9 милиона английски лири през 2016 година Имотът е на петия етаж в Abbots House и в него отсядала защитата на криптокралицата. Собственик е друга офшорна компания.

След като Ружа изчезва двата парцела се трансформират в скришен склад. Според източници на BBC в него са се намирали два огромни сейфа и други скъпи движимости, които са били избавени и прибрани, преди парцелът да бъде предан чартърен. Не е ясно обаче къде са бижутата, първокласните облекла, обувки и творби на изкуството, с които се е сдобила Ружа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР