Точно в 9 часа тази сутрин бе даден старта на

...
Точно в 9 часа тази сутрин бе даден старта на
Коментари Харесай

Планински бегачи мерят сили в скоростно изкачване на Черни връх

Точно в 9 часа тази заран бе даден старта на обичайното планинско тичане „ Витоша Рън – от НДК до Черни връх”.

Част от най-хубавите планински бегачи нападат първенеца на Витоша в опит да подобрят върха и да преминат дистанцията от центъра на София до Черни връх за по-малко от 1.36:45 ч.

Общо 250 спортисти ще се опитат да пробягат дистанцията от Моста на влюбените при НДК до Черни връх (2290 м), което е към 18 километра и със сумарна позитивна денивелация от 1734 м.

Настоящият скоростен връх за нанагорнище на Витоша при мъжете от 1 ч., 36 мин. и 45 сек. бе подложен през 2011 година от Шабан Мустафа, а върхът при дамите от 1 ч., 54 мин. и 30 сек. е регистриран от Милка Михайлова също през 2011 година

Състезанието е част от огромния състезателен празник, проведен за шеста поредна година от Фондация „ София – европейска столица на спорта “, Български туристически съюз, Природен парк „ Витоша “ и Сдружение „ Маратон “.

Сред участниците е първенецът от тазгодишната Обиколка на Витоша Ивайло Атанасов, останал преди месец единствено на 6 минути от върха по 100-километровото трасе. 32-годишният преподавател по философия ще се опита да стане първият с победи в една година и в изкачването на планината, и в обиколката на планината. Сред най-големите му съперници ще бъде двукратният първенец във „ Витоша Рън “ Бойко Златанов, който остава вечно в историята като триумфирал в първото издание преди 14 години и не пропуснал нито един старт от този момент до през днешния ден.

И при дамите по трасето има първенец от тазгодишната Обиколка на Витоша. Христина Козарева победи по 100-километровия маршрут към планината преди месец, само че с велосипед. Сега състезателката на „ Велораптор “ ще гони втора купа за сезона посредством опита си да бъде най-бърза в беговото нанагорнище на Витоша и да усъвършенства върха на Милка Михайлова.

Още няколко празнични събития ще съберат доста другари на планината тази неделя на витошкия отличник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР