Точно в 9:00 часа на тренировъчния център до сградата на

...
Точно в 9:00 часа на тренировъчния център до сградата на
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: Всеки вложен лев в превенция спестява на държавата огромни разходи

Точно в 9:00 часа на подготвителния център до постройката на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ бе даден старт на симулационно обучение за дейности при наводнения, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В късото си послание към участниците шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов означи, че всеки вложен лев в предварителна защита икономисва в бъдеще на страната ни големи разноски.
 Министерство на вътрешните работи
Именно по тази причина основната дирекция създаде и осъществя плана „ Центрове за повишение готовността на популацията за реакция при наводнения “, финансиран по Оперативна  стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година гл. комисар Николов акцентира, че амбициозната стратегия на ръководената от него дирекция е осъществена - през центровете за образование са минали 91 174 души, като 72 000 от тях са деца.

Той сърдечно поздрави чиновниците на Главната дирекция и на Академията на Министерство на вътрешните работи за реализирането на този план и благодари за скъпата поддръжката и подпомагане на нашите сътрудници от Министерството на околната среда и водите и Оперативната  стратегия „ Околна среда “. 

В рамките на тренировката присъединяване взеха деца от 3 ОУ „ Братя Миладинови “, Гоце Делчев, БЧК-София, възрастни хора от София град и областите София и Кюстендил, както и представители на локалната власт и неправителствения бранш.
 Министерство на вътрешните работи
Всички те проиграха на процедура главните дейности при пораждане на наводняване - подготвяха раници за злополучие, изграждаха насипи, управляваха лодка, помогнаха за евакуацията на ранени и потърпевши и оказаха първа и долекарска помощ.

Припомняме, че планът Центрове за повишение готовността на популацията за реакция при наводнения, финансиран по Оперативна  стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 г, е на стойност о т съвсем 39 млн. лева
 Министерство на вътрешните работи
В рамките на плануваните действия бяха построени образователни зали и подготвителни полигона в София, Пазарджик, Бургас, Шумен, Габрово и Враца. Тренировъчните центрове разполагат с 19 трудности, разнообразни по степен на компликация и от друго естество, които симулират в най-близка степен действителността при пораждане на сериозна обстановка.

Програмата на плана предвиждаше основаването на обучителни материали и следващо образование на над 90 хиляди души, с акцент върху децата. Предвижда се планът да завърши с шест симулационни учения, по едно във всеки център.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР