Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав

...
Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав
Коментари Харесай

Започнаха снимките на най-новия сериал на NOVA

Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав във Видин, започнаха фотосите на най-новия български сериал на NOVA. Той носи заглавието „ С река на сърцето” и споделя историята на заможната фамилия Боневи – притежатели на огромна винарна в града.

Проектът се осъществя от добре прочут професионален екип, който снима едни от най-гледаните модерни български филми и сериали – „ В сърцето на машината “, „ Вила Роза “, „ Привличане “, „ Диви и щастливи “, „ Под прикритие “.

На живо от снимачната площадка във Видин Асен Манасиев се срещна с част от екипа на продукцията. От брега на река Дунав, където през вчерашния ден започнаха фотосите на новия сериал на NOVA - „ С река на сърцето “ продуцентът Светлин Нейнски и режисьорът Мартин Макариев повдигат завесата за това, какво да чакат феновете наесен.

За избора на местоположението – красивата околност към река Дунав във Видин

„ Повярвахме си, че можем да разкажем една история на хората от Северозапада, убедихме NOVA и тя ни повярва, и това, което получихме е огромната провокация – и от локациите, и от любовта на хората, и от отношението на локалната власт в лицето на кмета. Това е историята на дребния град в северозападна България. Най-бедното място в Европа “, споделя Светлин Нейнски.

Първите подиуми са факт, а екипът на продукцията към този момент няма самообладание да покаже на публиката една в действителност вълнуваща история.

„ Имаме извънредно колоритни персонажи, многоцветни. Мисля, че всеки фен може да открие по нещо в тях и да се припознае, тъй че ще бъде доста забавно. Вярвам, че това е район, който не е показван до момента. Локациите и персонажите са доста истински. Придържаме се към познати жанрове – фамилна сага, трилър, престъпна история. Има извънредно доста обич, драма, невярност, закононарушение “, добавя режисьорът Мартин Макариев.

„ Ние сме тук, с цел да разкажем една история с непредвидени обрати, които от една страна вълнуват сърцето, само че занимават и мозъка. С интриги и напрежение. В последна сметка ще се получи една добра комбинация сред кино и телевизия. Откакто сме тук си представяме още какъв брой доста неща могат да се случат, тъй като местоположението е един натурален фон, който диша, има история и това ще се усети и в описа “, показа Георги Тенев, основен сценарист на продукцията.

„ Кастът е меко казано доста добър. Ще снимаме с сътрудници, с някои, от които съм работил през годините, а с други – не. Но извънредно доста почитам работата им... Старата максима, че в случай че кастът е добре подреден, 80% от работата е свършена, към този момент стартира да си проличава. Реката е един от главните герои в сериала. Като човек, израснал на Дунав, през годините, в които живях в Русе, би трябвало да кажа, че има особена сила в тази вода. Привидно тя тече доста постепенно, гладка е и всичко е умерено, само че има едни подводни течения, които могат да извърнат лодката. Ще поживеем в района съвсем половин година. Хората ни посрещнаха доста задушевно и гостопрiемно. Това, което мога да разкрия е, че моят воин на няколко пъти съвсем ще успее да се допре до това, което си мечтае и желае да направи, само че може би всякога ще се намира нещо, което да осуетява този му идеал. Пожелавам силата, с която стартира целият снимачен развой, да се развива от ден на ден и повече! “, разкри артистът Александър Сано.

„ Много добре си пасваме, усеща се още от първия ден, което е доста значимо изискване, с цел да се случат нещата “, споделя актрисата Анастасия Лютова.

„ Ние сме длъжни да вършим всичко за българското кино, българските сериали, за българската телевизия. Това ни учи на доста неща и феновете ще имат опцията да се убедят в това “, добавя артистът Пламен Мансиев.

Снимачният развой ще продължи в идващите няколко месеца. А премиерата на „ С река на сърцето” се чака при започване на есента.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР