Точно в 8:00 часа българско време стартира третият старт за

...
Точно в 8:00 часа българско време стартира третият старт за
Коментари Харесай

НА ЖИВО Гран при на Австралия: Ферстапен води, Ръсел също отпадна

Точно в 8:00 часа българско време започва третият старт за сезона във Формула 1 – Гран при на Австралия. 

Всичко най-интересно от конкуренцията ще проследим онлайн в Gong.bg. Състезанието също може да гледате онлайн по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Джордж Ръсел направи отличен старт в Мелбърн и поведе колоната. Още на третия завой обаче, надпреварата завърши за Шарл Льоклер, който излетя от пистата след контакт с гумата на съперник. На пистата се появи кола за сигурнист, ас лед рестартирането на конкуренцията, Ръсел резервира положителното си движение.

В 7-и завой Албон напусна надпреварата след удар в стената на шестия завой, след който автобус контролът нямаше различен избор, с изключение на още веднъж да изкара колата на сигурността. Лидерът Ръсел и Сайнц влязоха в бокса, с цел да сложат твърдите гуми, с които да се опитат да завършат надпреварата. 

В 8-и завой се появи червен байрак поради тежката злополука, защото отломките от колата на Албон трябваше да бъдат отстранени. Големите пострадали от това са Ръсел и Сайнц, защото всички пред тях ще могат да сменят гуми и няма да е нужно да вършат прекъсване в бокса.

В 9-и завой е възобновено надпреварата, откакто имаше пауза от към 20 минути. След като надпреварата още веднъж стартира още в първите метри Естебан Окон предизвика контакт с Де Врийс, само че до по-тежко обстановка не се стигна.

В 12-и завой Ферстапен си върна първо мястото, изпреварвайки доста технично Люис Хамилтън. Джордж Ръсел се намести на четвъртата позиция, откакто съумя да задмине Пиер Гасли.

Джордж Ръсел имаше проблеми с колата в 18-а обиколка, а най-после моторът се възпламени и надпреварата за водача на Мерцедес завърши. Виртуална кола за сигурност беше пусната за известно време, само че конкуренцията бе бързо възобновена.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР