Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село

...
Точно в 6 часа тази сутрин десетки жители от село
Коментари Харесай

Вдигнаха блокадата! Гроздан Караджов обеща бърз ремонт на пътя Гълъбово - Мъдрец

Точно в 6 часа тази заран десетки поданици от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово пред погледа на вицепремиера и министър на районното развиване и Гроздан Караджов, който дойде още в 5.30 ч., с цел да се ангажира ремонтът да стартира в най-кратки периоди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестът стартира в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с рейсове за работа в комплекса " Марица-изток ".

Недоволството е поради положението на пътната правата, която е в извънредно неприятно положение. Председателят на инициативния комитет " Обручище вечно " инж. Тенчо Кайряков изясни, че сходно е положението и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник " Трояново 1 ", по който се движат колите и всеки миг е допустима злополука, като тази при Своге.

По думите на инж. Тенчо Кайряков за положението на пътя, открит през 1976 година, са осведомени всички институции, само че действителни дейности още няма. Той напомни, че това не е първият митинг. През юни, предходната година, недоволни поданици от село Обручище също блокираха пътя. Има и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде определен реализатор на ремонта, даде обещание пред протестиращите Гроздан Караджов. Той изясни, че през вчерашния ден е разглеждал опциите за рехабилитация на пътя в Агенция " Пътна инфраструктура ". През новата седмица ще започва процедурата по Закона за публичните поръчки.

Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР