Точно в 5.06 часа днес настъпи астронимическата пролет. Слънцето пресече

...
Точно в 5.06 часа днес настъпи астронимическата пролет. Слънцето пресече
Коментари Харесай

Първият пролетен ден започва със слънце, после идват облаци

Точно в 5.06 часа през днешния ден настъпи астронимическата пролет. Слънцето пресече небесния екватор през пролетната равноденствена точка в съзвездието Риби и мина от Южното в Северното звездно небе. 
В първия пролетен ден до обяд ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. След обяд облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София – към 11°.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд - постоянно забележителна, само че единствено на обособени места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9° - 11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР