Точно в 17.00 часа, както беше обявено, лидерът на ПГ

...
Точно в 17.00 часа, както беше обявено, лидерът на ПГ
Коментари Харесай

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава заместник на Борисов и шеф на предизборния щаб

Точно в 17.00 часа, както беше оповестено, водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов застана пред медите в Народното събрание, с цел да разгласи, че напуща Народното събрание и остава зам.-председател на партията, включително и началник на предизборния щаб. Решението си взел самичък, без напън от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Именно от среща с премиера той пристигна непосредствено в Народно събрание, с цел да осведоми и медиите за оставката. Двамата решили кой да бъде заместникът му, само че през днешния ден това няма да бъде обявено.
"Натиск не е имало и в никакъв случай не съм разрешавал да има напън. Отношенията ни с Борисов постоянно са били прагматични ", изясни още той, като направи ретроспекция на съратничеството им от 2005 година насам. "Прегърнахме се ", показа той в отговор на въпроса какво му споделил Борисов.
"За мен ГЕРБ е идея ", сподели той и акцентира, че в никакъв случай няма да направи нещо, което да докара до разделянето на ГЕРБ.
"Действително ми е болно за всичко, което се изля към мен, по този начин също и към моята група. Ветрове брулят високите върхове ", сподели в прочувственото си изказване водачът на ПГ наГЕРБ до момента.
"Аз не съм направил никакво закононарушение, само че с цел да се спрат всевъзможни спекулации, най-правилното, най-мъдрото е да излезеш от българския парламент и да продължиш да правиш това, което си правил 12 години ", съобщи зам.-председателят на партията.
Взел съм решението напълно обосновано, напълно ясно, посочи той. "Никога, по никакъв метод не съм възнамерявал да върша нещо по-различно, което да не кореспондира с волята на моя политически водач и с моята брачна половинка ", изясни Цветанов.
"Знам, че в едно семейство, в случай че има бракоразвод, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да има екип. Ако вземеш решение под въздействието на страсти правиш дупки, правиш езера " сподели заместникът на Борисов.
"Няма никаква драма от това, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-ия парламент ", разгласи Цветанов.
"Първо желая да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат справедливи, стартира изказването си той, като повтори, че през целия си живот е правил всичко законно.
Цветанов благодари на всички, които са го подкрепили. Нямам от какво да се срамя. Той разкри, че не е поискал хора от ГЕРБ да го посрещат от взаимност на летището и да излизат с политически заявления в негова поддръжка.
Знам, че в едно семейство, в случай че има бракоразвод, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да има екип. Ако вземеш решение под въздействието на страсти правиш дупки, правиш езера. Няма никаква драма от това, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-ия парламент, разгласи Цветанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР