Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев прие кандидата за

...
Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев прие кандидата за
Коментари Харесай

Г-н президент, за съжаление, не успяхме да съберем достатъчно подкрепа: Василев

Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев одобри претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание Асен Василев, на който според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Както съобщи час по-рано, Асен Василев върна неизпълнения мандат на президента.

" Г-н президент, за жалост, не успяхме да съберем задоволително поддръжка, с цел да осъществим политиките, което едно вероятно държавно управление би желало да може да направи. Така че връщаме мандата несбъднат ”, разгласи пред президента Асен Василев.

" Преди една година жителите повярваха, че България може да се ръководи по различен метод. Оттегленият заем на доверие от кабинета не би трябвало да изчерпва публичните старания за построяването на транспарантно и отговорно към жителите ръководство. Вярвам, че задачата да променим страната ни е историческа и едвам е сложна, българите ще го реализираме ”, означи Радев.

След отхвърли на Политическа партия парламентарната рулетка се завърта и президентът е длъжен да връчи мандат на втората политическа мощ - ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов към този момент обявиха, че няма да вършат опити за ръководство.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР