Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев прие кандидата за

...
Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев прие кандидата за
Коментари Харесай

Асен Василев върна на президента Румен Радев неизпълнен мандат

Точно в 17.00 ч. президентът Румен Радев одобри претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание Асен Василев, на който според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Както съобщи час по-рано, Асен Василев върна неизпълнения мандат на президента. Заяви, че не са съумели да съберат задоволително парламентарна поддръжка.

Оттегленият заем на доверие към кабинета не може и не би трябвало да изчерпва публичните старания за създаване на транспарантно и отговорно към жителите ръководство. Вярвам, че задачата да променим страната ни е историческа и едвам е сложна, българите ще го реализираме, сподели от своя страна президентът.

През идната седмица ще разглася по кое време ще връча мандата на втората по величина парламентарно показана група и чакам това време да бъде оползотворено от държавното управление и Народното събрание, съобщи Румен Радев.

„ Дълбоко имам вяра, че институциите могат да реализират резултати, а осъзнатият народен интерес е преди всичко. Очаквам от държавното управление да създаде и да приготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи време и средства “, сподели Радев.

По-рано през днешния ден и министър председателят в оставка Кирил Петков даде поръчка, че мандатът по-скоро ще бъде върнат като несбъднат.

Влизаме в политическа рецесия, нашите сътрудници изчакват да видят какво ще се случи. Тази рецесия коства доста на българските жители, съобщи Петков и добави: " Към този час - мандатът ще бъде върнат ".

По Конституция вторият мандат ще получи обединението ГЕРБ-СДС. Те обаче към този момент заявиха, че няма да направя опит за сформиране на държавно управление и ще го върнат.

На кого да връчи третия мандат президентът Румен Радев ще избере самичък. До момента поръчка за подготвеност да опитат да образуват нов кабинет дадоха от " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР