Точно в 14 ч. часа българско време на 15 май

...
Точно в 14 ч. часа българско време на 15 май
Коментари Харесай

222 общини в битка за еврофинансиране на безплатен wi-fi на обществени места

Точно в 14 ч. часа българско време на 15 май стартира онлайн кандидатстването за финансиране на планове по самодейността на Европейската комисия за безвъзмезден безжичен интернет на публични места WiFi4EU. Очаква се 222 български общини, което е 84% от общия брой, да вземат участие в първия конкурс по самодейността, оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Документите на доста общини към този момент са качени в онлайн платформата и на 15 май единствено ще би трябвало единствено да бъде натиснат съответния бутон за кандидатстване. Това е от доста огромно значение, тъй като правилото, на който ще се отпуска финансиране е „ първи пристигнал, първи обслужен “.

Вече съвсем една година, МТИТС организира осведомителна акция за разпространение на опцията за гратис финансиране на безжичен интернет на публични места. Инициативата бе публично показана през март от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и комисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

До този миг над 17 270 общини от цяла Европа са се записали в онлайн платформата. В рамките на първия конкурс ще бъдат финансирани към 1000 общини.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР