Точно в 14:00 часа превозвачите, които излязоха на протест пред

...
Точно в 14:00 часа превозвачите, които излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Протестиращите превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“: Събев се е скрил

Точно в 14:00 часа превозвачите, които излязоха на митинг пред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", прекратиха проявата на неодобрение.

Тя стартира в 10:30 часа сутринта, а митингуващите упорстваха за диалог с транспортния министър Николай Събев, който организираше среща с представители на турската страна във връзка усложнения тежкотоварен трафик от Турция за България.

Според протестиращите Събев се е скрил. Те дават обещание, че ще продължат с митингите си. 

Припомняме, че транспортният министър съобщи, че страната ни предприема  незабавни ограничения  за облекчено прекосяване на ТИР-овете на граничния пункт " Капитан Андреево ". Той се срещна с представители на турската страна, измежду тях и министърът на търговията, шефът на Одрин и районни митнически ръководители. 

" От българска страна ще се усили скоростта на прекосяване, като задачата ще е да се доближи до 2000 камиона о т Турция към нас на " Капитан Андреево " и до 1000 на " Лесово ". Командировани са и хора от Гранична полиция и Митница. В момента има тапа от към 3500 камиона от турската част ", посочи Събев. 

По-рано близо 300 превозвачи излязоха на митинг пред ГКПП " Капитан Андреево "  в очакване на отрасловия министър. Недоволните желаеха по-бърза обработка на камионите.  " Браншът е тук, защото нямаме разговор с министъра, което е и нашето гледище ", уточни Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Шофьори свидетелстваха, че за влизане от Турция в България се чака шест денонощия, което е неприемливо. Според тях протичащото се сега с големите опашки е провокирано от затварянето на частната лаборатория за фитосанитарен надзор на пункта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР