Точно в 12:00 часа на обяд председателят на Управителния съвет

...
Точно в 12:00 часа на обяд председателят на Управителния съвет
Коментари Харесай

АПИ хукна да проверява какво става с поставянето на мантинелата при Своге

Точно в 12:00 часа на обяд ръководителят на Управителния съвет (УС) на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Светослав Глосов и инж. Дончо Атанасов - член на УС на АПИ, ще ревизират работата на компанията, поставяща нови мантинели на пътя Своге - София, в сектора преминаващ през град Своге.
Проверката стана факт откакто се подвигна обществено звук, че нова мантинела на мястото на злокобната автобусна злополука отпреди три месеца и половина, взела 20 човешки живота, още не е сложена. И в този момент, макар този факт, АПИ и Община Своге не престават да се карат кой би трябвало да постави мантинелата.
Съгласно формалното известие на АПИ, точно по самодейност на организацията на 5 декември била поставена " ограничаваща система на оборудването, директно преди мястото на пътния случай ". Агенцията акцентира, че " слагането на мантинели в урбанизирана територия, какъвто е казусът в Своге, не е отговорност на АПИ ", само че е поела ангажимент пред жителите на Своге след срещите при омбудсмана Мая Манолова до 12 декември да бъде сложена мантинела. Цитиран е и Правилника за използване на Закона за пътищата - според член 48, т. 1, писмен знак " б " в урбанизираните територии за обитаемоте места до 100 000 души, каквато е и община Своге, АПИ дава отговор за поддържането на платното за придвижване - т. е. от бордюр до бордюр, съгласно организацията.
" Продължава и досъдебното произвеждане, което би трябвало да откри кой е притежателят на мантинелата, сложена в сектора преди злополуката ", прецизира АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР