Точно в 10 часа на Червения площад в Москва започна

...
Точно в 10 часа на Червения площад в Москва започна
Коментари Харесай

Следете с Петел! Парадът започна! Хиляди са на Червения площад

Точно в 10 часа на Червения площад в Москва стартира военният церемониал в чест на 73-годишнината от успеха във Великата отечествена война от 1941-1945 година

Тази година повече от 13 хиляди бойци, офицери, кадети на военните учебни заведения и възпитаници от военните учебни заведения ще вземат присъединяване в парада, който ще премине с 33 церемониални пешеходни колони, написа Life.ru.

Очаква се да преминат 159 единици военно съоръжение, измежду които ще бъдат показани нова техника на съветската войска и обещаващи оръжия.

Също по този начин, над Москва ще летят над 75 съвременни самолети и хеликоптери.

На 9 май се отбелязва годишнината от края на Втората международна война. Денят на успеха е формален празник в Русия и в някогашните руски републики.
Днес, когато се навършват 73 години от окончателната капитулация на хитлеристка Германия, за тържествения церемониал  в Москва са планувани над 8 милиона евро, в това число и за почистване на облаците в небето. У нас за трета поредна година ще марширува  „ Безсмъртният полк ”, в който ветерани от войните, близки и родственици на починалите в антифашистката битка припомнят за тях, носейки техни фотоси.

През май 1945 година с сключване на капитулацията на нацистка Германия, приключва Втората международна война. В нея вземат участие над 50 страни, а военните дейности се водят на териториите на 40 страни на разнообразни континенти. Загиват почти 57 милиона души. България също дава десетки хиляди жертви.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР