Точно в 10.00 часа в храм Св. Св. Петър и

...
Точно в 10.00 часа в храм Св. Св. Петър и
Коментари Харесай

С панихида в памет на най-свидния син на България започна 19 февруари в Пловдив

Точно в 10.00 часа в храм " Св. Св. Петър и Павел “ в Пловдив беше отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – ръководител на храма, каквато е традицията от години на датата 19-ти февруари. Организатори на панихидата са Петко Георгиев - роднина на Апостола и Общински комитет " Васил Левски “.

На днешния ден, в който почитаме делото, живота и 149-та годишнина от трагичната крах на Апостола на Свободата Васил Левски, в храма участваха заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив, заместник-кметът на регион " Тракия “ Веселина Стоянова, общинските съветници доктор Атанас Баташки и Георги Василев, членове на Общински комитет " Васил Левски “, Петко Георгиев – роднина на Апостола и жители. След църковния обред, изпълнен от свещениците, ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров прочете слово за живота и делото на Апостола. В осъществяване на църковния обред на присъстващите бе раздадена погача и жито, а всички миряни сложиха запалените свещи в местата, отредени за потвърждение паметта към мъртвите.

Час по-късно, десетки пловдивчани отдадоха своята респект към Апостола на Свободата пред пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика. Церемонията включва боен обред, слово и полагане на венци и цветя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР