Точно в 09:00 часа днес в резиденция Бояна“ вицепремиерът Мария

...
Точно в 09:00 часа днес в резиденция Бояна“ вицепремиерът Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел открива днес конференцията „България в многополюсния свят“

Точно в 09:00 часа през днешния ден в резиденция „ Бояна “ вицепремиерът Мария Габриел ще открие Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България.

Конференцията е под надпис „ България в многополюсния свят: провокации, цели, решения “.

Във форума ще вземат присъединяване изключителните и пълномощни посланици , непрекъснатите представители в интернационалните организации и генералните консули на Република България, както и министри и заместник-министри .

Сред дискутирани тематики ще бъдат: сигурност и защитата, господство на правото и присъединението на България към Шенген , съдействието в областта на нововъведенията, присъединението на страната ни към Еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ .

По време на конференцията ще бъдат повдигнати значими и настоящи въпроси като опциите на културната дипломация , съдействието в сферата на образованието , работата с българските общности зад граница и настоящи въпроси за българската дипломатическа работа.

Приветствия към участниците на форума ще насочат президентът Румен Радев и министър председателят акад. Николай Денков .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР