Точно три месеца след предсрочните парламентарни избори, президентът връчва втория

...
Точно три месеца след предсрочните парламентарни избори, президентът връчва втория
Коментари Харесай

Продължаваме промяната връща мандата, ако декларацията им не получи подкрепа

Точно три месеца след предварителните парламентарни избори, президентът връчва втория изследователски мандат за кабинет на следващия ден. Папката ще получи номинирания за министър председател от “ ” учен Николай Денков.

Тази вечер той би трябвало да изпрати писма до всички парламентарни обединения в 48-ия парламент за среща на следващия ден след връчването на мандата. На нея той ще показа декларация с цели на едно бъдещо постоянно държавно управление. Те ще бъде импортирана в Народното събрание и тази седмица би трябвало да бъде гласувана.

Ако „ “ събере поддръжка към тази декларация, ще предложи състав на държавно управление на малцинството. Ако такава поддръжка липсва, то те ще върнат мандата на президента несбъднат.
Според , чийто първи опит не съумя, шансът вторият да е сполучлив, не е висок.  обясни, че част от целите, на които ще заложат в декларация „ “, са значими за всички евроатлантически обединения в Народното събрание.
 

Дори и да намерят поддръжка част от техните цели, това не значи, че ние ще подкрепим тяхно държавно управление “, разяснява тя.
За bTV от “Продължаваме промянaта ” прецизираха, че ще продължат с опита си за сформиране на държавно управление единствено в случай че тази декларация откри поддръжка в Народното събрание.  отказаха да разясняват биха ли подкрепили текста, а от “ ” обявиха: 
“Най-доброто, което може да направи " ", е да  върне незабавно след връчването му втория мандат назад на президента.  Правителство с втория мандат не може да бъде формирано и всяко закъснение на процедурата единствено ще удължи мъката на мъртвороденото 48-о Народно заседание. Най-доброто решение за България са предварителни парламентарни избори. “

Бившите сътрудници в държавното управление на  от  днес се въздържаха от коментар. „ “ разкриха, че в случай че декларацията бъде подкрепена в Народното събрание, ще бъде препоръчан и състав на държавно управление на малцинството.
„ Длъжни сме да създадем всичко, с цел да има устойчиво болшинство. Дали това е постижимо с втория мандат, следва да забележим. Пак да кажа: ние ще създадем в действителност всичко допустимо, с цел да се случи това “, каза  от „ “.
Ако „ “ се провалят в опита си за държавно управление, съгласно първите в Народното събрание,  президентът би трябвало да връчи третия мандат на „ “.

„ Ако се връчи мандат на Демократична България, има късмет той да получи поддръжка и да се образува държавно управление, в случай че ли не - следващи предварителни избори “, заяви .
„ Бих споделил, че би трябвало да се концентрираме върху втория мандат и той е същинският късмет за България. Третият мандат е спешен, нашата цел е вторият “, сподели още .
От „ “ обявиха за news.bg, че късмет за държавно управление има, а те са подготвени да получат третия мандат и ще проведат диалози за поддръжка с всички партии.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР