Точно след 3 месеца в Княжеската градина срещу Софийския университет

...
Точно след 3 месеца в Княжеската градина срещу Софийския университет
Коментари Харесай

Княжеската градина става леден парк за зимата

Точно след 3 месеца в Княжеската градина против Софийския университет ще бъде открит специфичен " Леден парк ".

Той ще бъде завършен по сходство на известния виенски Vienna Ice World, който се намира пред кметството на австрийската столица (Rathaus) и всяка зима притегля стотици туристи и почитатели на фигурното пързаляне.

Голяма част от алеите на Княжеската градина ще бъдат заледени, а изобилието от разклонения и завои би следвало да трансформира пространството в мечтано място за феновете на зимните спортове.

Откриването на парка е планувано за 1 декември, като монтажът на оборудванията ще стартира месец по-рано. Паркът ще е на повърхност от 3,5 дка. Ще има обособени сетове за пързаляне както за деца, по този начин и за по-напреднали.

" Идеята е от 6 месеца. Свързахме се с сътрудниците от Австрия, които построяват такива уреди в цяла Европа ", сподели пред Радио София Анатолий Илиев - зам.-председател на фондация София – европейска столица на спорта.

Откриването ще бъде част от визитата на водачи на европейския спорт, които ще посетят страната ни по отношение на връчване на София на знамето за „ международна столица на спорта " през 2024 година

Самата гала ще се състои на 3 декември по време на тържествена Гала в зала 1 на НДК. Ден по-рано ще се организира конференция, на която десетки български градове ще споделят проблеми и положителни практики в региона на спорта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР