Точно седмица преди Великден проверяваме каква е цената на козунаците.

...
Точно седмица преди Великден проверяваме каква е цената на козунаците.
Коментари Харесай

Колко ще струват козунаците този Великден?

Точно седмица преди Великден ревизираме каква е цената на козунаците. Най-общо в комерсиалната мрежа тя варира от 2 до 150 лева

За последния месец покачване на цените се следи при яйцата, захарта и маслото. Брашното е поевтиняло със 7 ст., а олиото – с 0,19 лева С какъв брой повече ще ни коства козунакът тази година зависи от количеството и качеството на продуктите.

„ Козунаците, които се продават в комерсиалната мрежа, нещо е спестено в тях – даля няма яйца, дали са жълти, тъй като са боядисани, дали са направени предишния месец в Полша. Ако хората налетят на най-евтините вероятни козунаци, то не очаквайте в тях да има яйца “, предизвестява Сергей Иванов от „ Активни консуматори “.

В един столичен супермаркет пакетираният козунак е на цена от 3 до 7 лв., написа bTV. А с цел да си го приготвим вкъщи, продуктите ни костват тъкмо 17 лв..

По-високата цена на козунаците не отхвърля купувачите, споделят още от „ Активни консуматори “.

Стремежа за по-високо качество на по-ниска цена прави и търговците, и купувачите по-изобретателни – домашни козунаци се продават в интернет. Цената на кг е към 20 – 25 лева Стандартен козунак към 450 грама – 9 лева

„ Ще прикани жителите да внимават от къде и какво купуват. Частно лице няма право да създава и да търгува с храни според българското законодателство. Козунакът при крайния клиент, търгуван със средство от разстояние. Самата храна би трябвало да бъде опакована, етикетирана.  Трябва да има период на валидност, би трябвало да има партиден номер “, припомня доктор Кремена Стоева, основен специалист Дирекция „ Контрол на храните “ в БАБХ. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР