Точно преди Великден и с малко шум съдиите от Европейския

...
Точно преди Великден и с малко шум съдиите от Европейския
Коментари Харесай

ЕСПЧ се нуждае от спасение от себе си

Точно преди Великден и с малко звук съдиите от Европейския съд по правата на индивида оповестиха нови насоки по отношение на противоречивите краткотрайни разпоредби, които, наред с други неща, разочароваха държавното управление на Обединеното кралство в Руанда скица за депортиране на незаконни мигранти.

Ходът, който стяга критериите за издаване на тези заповеди по Правило 39, беше приветстван на Даунинг стрийт като доказателство, че съдът признава токсичността на казуса с миграцията. В Обединеното кралство десничари използваха заповедите, с цел да призоват за отдръпване от Европейската спогодба за правата на индивида. Дори преди Руанда, решенията на Европейски съд по правата на човека по отношение на депортациите отблъскват държавните управления и гласоподавателите. Това може би е знак, че съдът се е събудил за политическото предизвикателство?

Две седмици по-късно обаче излезе настрана решение, което наподобява сподели, че съдът уголемява пълномощията си, с цел да третира настояванията за дейности в региона на климата като част от правото на живот. Може...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР