Точно преди три месеца в пловдивския затвор бяха открити 100

...
Точно преди три месеца в пловдивския затвор бяха открити 100
Коментари Харесай

Пловдивски затворници пращат покани за приятелство на началниците си във Фейсбук

Точно преди три месеца в пловдивския затвор бяха открити 100 телефона, предостатъчно количество опиати и подправени пари. Не минава и седмица без надзирателите да задържат пандизчия с дрога, написа trafficnews.bg. Някои от виновниците са осъдени, други не. Това обаче по никакъв метод не се отразява на дисциплината зад решетките. Лишените от независимост освен внасят и търгуват със неразрешени субстанции, само че и макар възбраните, са сериозен клиент на телекомуникационните компании.
Затворниците може да са лишени от независимост, само че пък имат цялостната независимост да споделят на воля, ползвайки телефони и обществени мрежи. Наглостта на някой от пандизчиите е стигнала до там, че изпращат предложения за прятелство на чиновници от управителния състав. Един от " пациентите " с дебели досиета от пандиза в Пловдив пък е разгласил на фейсбук стената си цялостен " телефонен справочник " с номерата на сътрудниците си. Същият Юлиян Карталов е поставил в профила си провокационен пост със следното наличие " Елате и ми вземете телефона корумпирани куки ".
Затворническата администрация разполага с устройства, които могат да засичат работещи мобилни телефони, само че явно не ги употребяват постоянно.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР