Точно преди седмица показен арест в центъра на София породи

...
Точно преди седмица показен арест в центъра на София породи
Коментари Харесай

Обвиняемите от групата на Иванчева са си позволявали доста глезотии

Точно преди седмица демонстративен арест в центъра на София породи подозрения за корупция в изключително огромни размери в Столичната община. Районният кмет на " Младост “ Десислава Иванчева беше арестувана с рекорден рушвет от 70 000 евро. Според проверяващите желаната от Иванчева обща сума била 500 000 евро. 

В ареста с нея са заместничката й Биляна Петрова и медиатора по договорката и някогашен кмет на регион " Младост “ Петко Дюлгеров.  Седмица по-късно въпросите са повече от отговорите. 

Равносметката след най-мащабната акция на новото звено за битка с корупцията от неговия шеф Пламен Георгиев. 

" За мен границите при задържането на Десислава Иванчева не бяха прекрачени. Свърши се нещо, което беше потребно. Нещо, което не беше вършено през годините след Прехода. За първи път сигналът до нас, че е желан рушвет, пристигна на 2-ри февруари. Ваклин пристигна и подаде сигнал до нас, че му се желаят пари ", разяснява шефът на звеното за битка с корупцията Пламен Георгиев.

" Започваме да вършим цялостен финансов разбор на всичките обвинени. Ще проверим всички банкови сметки, всички добити от тях парцели в България и в чужбина ", добавя Георгиев.

По думите му обвинените са си разрешавали много " капризи " като почивки в чужбина.

Съдията, гледал мярката на кметицата на регион " Младост " Пламен Панайотов се изказал одобрително за Пламен Георгиев като началник на антикорупционния орган. Затова се породиха подозрения дали не би трябвало да има съдийски отказ по делото.

" Няма по какъв начин да има какъвто и да е спор на ползи по отношение на работата на господин Панайотов по този случай. Към днешна дата аз също мога да кажа положителни думи за неговите умения като експерт ", споделя още Пламен Георгиев. И добавя, че двамата постоянно са се съветвали по отношение на професионални проблеми.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР