Точно преди седмица, на 2 октомври, две министерства - на

...
Точно преди седмица, на 2 октомври, две министерства - на
Коментари Харесай

Съмнителна поръчка бави 30 млн. лв. за закъсали превозвачи

Точно преди седмица, на 2 октомври, две министерства - на превоза и на туризма получиха средства от оперативна стратегия " Иновации и Конкурентоспособност ", с цел да подкрепят закъсалите от пандемията сектори на автобусните превозвачи и на туроператорите. Това стана, откакто двата бранша останаха без никаква помощ от страната и водеха дълга и упорита битка, в това число и митинги, с цел да получат от безвъзмездното европейско финансиране.

Сега Министерството на превоза ще разпредели, а Министерството на туризма -. Грантовете ще зависят от годишния оборот на компаниите за 2019 година

Целта на двете ограничения беше средствата да стигнат оптимално бързо до закъсалите компании. Именно заради това е взето решение фирмите да не аплайват през ОПИК, където сега се обработват стотици хиляди претенции за разпределяне на безплатна помощ по няколко схеми, а пред самите министерства, описаха източници на Mediapool от икономическото министерство.

Два разнообразни метода

При подписването на контракта в МТИТС беше дадено, че изискванията за кандидатстване ще бъдат оповестени на уеб страницата на ведомството до дни. Седмица по-късно това не е направено, а новото заричане е това да се случи идната седмица, излиза наяве от отговора на МТИТС до Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР