Точно преди месец светът осъмна с новината, че бойци на

...
Точно преди месец светът осъмна с новината, че бойци на
Коментари Харесай

Месец от началото на войната - ще поеме ли Израел контрола над Газа след Хамас

Точно преди месец светът осъмна с новината, че бойци на приета за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз формация " Хамас " са нахлули в Израел.

Шокиращи фрагменти демонстрираха по какъв начин младежи бягат в пустинята, до момента в който към тях отекват изстрели. отишли да се забавляват на музикален фестивал наоколо до Ивицата Газа, отвлечени бяха дами, деца и възрастни.

В следствие стана ясно, че жертвите от офанзивата на радикалната палестинска формация са общо 1400 души, а други 240 са били взети за заложници..

За пръв път от 50 години Израел разгласи, че е в положение на война и стартира ответни удари по " Хамас " в Ивицата Газа.

На фона на апелите за филантропична пауза, израелският министър председател Бенямин Нетаняху е безапелационен, че ударите няма да спрат, до момента в който не " заличат " Хамас ". Това, което въпреки всичко израелският министър - ръководител позволява, са краткотрайни тактически паузи за допускане на филантропична помощ в Газа или освобождение на заложници.

И до момента в който международната общественост се надява в спора да не бъдат въвлечени прилежащите арабски страни, все по-често се повдига и въпорса какво ще се случи с Газа след " Хамас ". Радикалната формация пое контрола над популации най-вече с палестинци регион на Газа през 2007 година.

В изявление пред ABC News, представено от английския " Гардиън ", израелският министър председател Бенямин Нетаняху декларира, че след края на войната Израел може да " дава отговор за сигурността в Газа " за " неустановен интервал ".

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че би било " неточност ", в случай че Израел окупира Газа, след края на боевете с " Хамас ".

" Мисля, че Израел за неустановен интервал от време ще носи общата отговорност за сигурността, тъй като видяхме какво се случва, когато не отговаряме. Това, което виждаме, е изригване на терора на " Хамас " в мащаби, които не сме си представяли ", споделя Нетаняху, представен от " Гардиън ".

Преди месец министърът на защитата на Израел Йов Галант съобщи, че една от основните цели на военната акция в Газа е точно Израел да спре да носи отговорност за живота в размирния регион и да се откри " нова действителност на сигурността за жителите на Израел. "

Съединени американски щати също допускат, че Палестинската администрация, която ръководи Западния бряг, може да поеме ръководството в Газа, до момента в който други допускат, че консорциум от арабски страни може да поеме отговорността.

Запитан за мненията на Нетаняху, представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че това, което Съединени американски щати поддържат е, че " Хамас " не може повече да управлява Газа.

" Водим диалози с нашите израелски сътрудници за това по какъв начин би трябвало да наподобява ръководството в Газа след спора и нямам доверие, че са реализирани някакви решения по един или различен метод ", съобщи Кърби, представен от " Гардиън ".

Масираните удари в Газа не престават. Израел към този момент разгласи, че е разделил Ивицата на две и е обкръжил северната част на Ивицата. Израелската войска оповестява, че са били убити двама от водачите на " Хамас ", виновни за офанзивата на 7 октомври.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР