Точно преди година в Глазгоу близо 200 държави се съгласиха

...
Точно преди година в Глазгоу близо 200 държави се съгласиха
Коментари Харесай

ЕС търси бързи споразумения по три закона за климата малко преди срещата на ООН

Точно преди година в Глазгоу близо 200 страни се съгласиха да подобрят своите задължения в региона на климата, с цел да опитат да смекчат последствията от пагубната климатична рецесия. Обещанията трябваше да бъдат спазени до тазгодишната среща на върха на Организация на обединените нации (COP27), която се организира в Кайро. Две седмици преди тя да се състои обаче по-малко от половината от тези страни в действителност са създали нещо по въпроса.

В Брюксел тази седмица ще заседават министри от 27-те страни от Европейски Съюз. Те ще разискват дали да се ангажират с повишение на личните си климатични цели, макар че някои от страните са скептични дали би трябвало да се съгласят да създадат това до съответна дата или даже въобще.

В центъра на дебатите е стремежът за ускорени договаряния по три нови закона за битка с изменението на климата, които да са подготвени в точния момент за срещата в Кайро, оповестява Ройтерс.

Законопроектите, които ще бъдат обсъждани, се отнасят към възбрана на продажбата на нови коли с изкопаеми горива в Европейски Съюз до 2035 година, разширението на естествени източници, които гълтам CO2 като горите и определянето на наложителни национални цели за понижаване на излъчванията. Предложенията са част от по-голям пакет от политики, договарян от страните от Европейски Съюз и Европейския парламент, предопределен за постигането на общата цел на блока за понижаване на чистите излъчвания с 55% до 2030 година

" Европейски Съюз би трябвало да бъде строителят на мостове, а мостове можеш да строиш единствено в случай че самият ти се смяташ за упорит ", съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за политики в тази област.

Служител, представляващ Екологичен потенциал в договарянията, показва пред " Ройтерс ", че постигането на съглашение преди COP27 ще покаже, че Европейски Съюз " ще направи повече, в сравнение с сме дали обещание ".

Очаква се на срещата в Брюксел да бъде разисквана и противоречивата тематика за отплата за вредите, които климатичните промени нанасят върху най-бедните в света. Това е въпрос, по който Европейски Съюз от години показва твърда опозиция и по който тази година най-вероятно ще се дебатира в границите на COP27.

" Ще представим хрумвания, с цел да сме сигурни, че акомодацията и загубите и вредите се преглеждат по метод, който разрастващите се страни считат за позитивен. Смятам, че е извънредно значимо Европейски Съюз да играе тази роля ", споделя Тимерманс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР