Точно преди една година, на 13 април 2022 г., потъна

...
Точно преди една година, на 13 април 2022 г., потъна
Коментари Харесай

Резников поздрави за годишнината от потъването на крайцера Москва

Точно преди една година, на 13 април 2022 година, потъна флагманът на съветския Черноморски флот, крайцерът " Москва ", който бе изумен от украински ракети " Нептун ".

Това беше последният ден от господството на съветския флот в Черно море, написа украинският министър на защитата Олексий Резников във Фейсбук.

„ Точно преди една година Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна пренаписаха многовековната история. С акуратен удар на украинските ракети „ Нептун “ беше ударен съветският военен транспортен съд – флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, ракетният крайцер " Москва ", който потъна на идващия ден. Спомнете си настроението преди година. Събитието беше толкоз вдъхновяващо и в това време толкоз необикновено, че на мнозина им се струваше, че не може да е истина. Защото последният път, когато Русия бе губила собствен флагман, беше преди повече от век. Нашите воини направиха това, което изглеждаше невероятно ", означи Резников.



По думите му потъването на " Москва " е трансформирало хода на историята, тъй като след него е последвала верижна реакция.

Първата частица от тази верижна реакция бе, че сполучливото потребление на украинските ракети на такова разстояние убеди западните сътрудници да не отсрочват повече прехвърлянето на ракети Harpoon. Веднага откакто те бяха доставени, Украйна ги употребява, с цел да принуди съветските сили да избягат от остров Змейни, наричайки това „ жест на благосклонност ". Поредната частица от веригата бе, че това разреши пък да се отвори зърненият кулоар. Ако " Москва " не беше унищожена, щеше да бъде невероятно да се реализира всичко това, обобщава министърът.

Сега " съветският флот е заставен да се скрие на юг и изток от Крим ", а „ фантазиите на Кремъл “ за десант в Одеса останаха в предишното, прибавя Резников.

И приключва с думите: " Сигурен съм, че след нашата победа " Москва " ще се трансформира в едно от най-популярните места за гмуркачи. А туристи от цялостен ​​свят ще идват в украинския Крим и ще подвигат чаши с фантастично кримско вино с този тост: " За съветския флот - до дъното! "
ТЕМА преди 2 дни 7185 преди 2 дни 890 преди 2 дни 989
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР