Точно преди да се разпусне за коледните празници, Конгресът на

...
Точно преди да се разпусне за коледните празници, Конгресът на
Коментари Харесай

Global Times: Използването от САЩ на „афганистанската методичка“ вещае само злини за Украйна

Точно преди да се разпусне за коледните празници, Конгресът на Съединени американски щати одобри пакет от $45 милиарда " помощ " за Украйна.

Преди речта на Зеленски в сряда, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи още 2,2 милиарда $, които незабавно ще отидат в Киев, основно като оръжия и муниции. Това включва и една батарея от ракети за противовъздушна защита „ Пейтриът “, най-новото западно „ знамение оръжие “, което по някакъв метод би трябвало да обърне хода на войната.

Държавният секретар Антъни Блинкен направи неоправдателно самопризнание в четвъртък, като сподели, че изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан - през август 2021 година - е улеснило оказването на помощ на Украйна. Ръководителят на комисията по външни връзки на съветската Дума Константин Косачев одобри това в смисъл, че Съединени американски щати „ избягаха от Афганистан, с цел да развържат ръцете си, с цел да се приготвят за война “ в Украйна,

Нищо от това не би имало огромно значение, в случай че западната тактика фактически беше проработила. Но обстоятелствата и цифрите демонстрират, че не е по този начин. Всъщност тъкмо противоположното. Санкциите не оказаха стремежи резултат върху Русия, само че в последна сметка отслабиха стопанските системи на съдружниците на Америка в Европа.

Милиардите, изгорени, с цел да финансира Киев, може да са напълнили джобовете на избрана група реализатори на военните поръчки на Пентагона, само че в последна сметка навредиха на цялостната американска стопанска система, от която бяха извлечени.

Наред с това западната военна промишленост не е потвърдила способността си да се оправи с продължителна стандартна война. Ако числата, обявени неотдавна в американските медии, са правилни, Западът може да създаде общо до 40 000 артилерийски снаряда за 155 мм гаубици на месец – но това количество украинците изразходват за към седмица.

Много въоръжени сили на НАТО съвсем нямат свободни запаси. Създаването на нови индустриални линии е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Казват, че определението за полуда е да продължаваш да правиш все едно и също нещо и да очакваш друг резултат. Всъщност Съединени американски щати възприеха същия метод към Киев, както и към Кабул: заплащат за цялата войска и по-голямата част от държавното управление и ги поддържат като свои проксита, пълномощници. Само дето този спор е доста по-интензивен. Вашингтон към този момент е отделил повече пари за Украйна единствено през тази година, в сравнение с е похарчил за афганистанската войска за 20 години.

Идеята тук може да е била да се нарани смъртоносно Русия, като се накара да води война " до последния украинец ", само че сигурно наподобява, че някой различен кърви до гибел тук.

„ Единственият метод да разберем приемането на Зеленски в Конгреса е да признаем, че американските водачи желаеха война против Русия и това е съвършената война, тъй като Америка може да води такава и да измори Русия, без даже да понесе вътрешните разноски от загубата на американски бойци “, разяснява професорът по интернационална сигурност Макс Абрахамс.

Много американски чиновници намерено признаха това. Техните разсъждения се основават на разказа за това по какъв начин Съединени американски щати „ завоюваха “ Студената война, която пусна корени през 90-те години на предишния век: а точно, че президентът Роналд Рейгън докара до банкрут Съветския съюз, като ги принуди да вземат участие в скъпоструваща конкуренция във въоръжаването.

За да обобщим гледната точка на Вашингтон, отрязването на Русия от Запада със наказания, до момента в който Украйна се тъпче с оръжия и муниции, ще подсигурява, че Москва ще загуби войната и ще подтикне „ демократичните “ руснаци да смъкват сегашния режим – тъй че по-късно Западът да може да се концентрира върху борбата с Китай.

Тази действителност не е забравена от Москва. Според оценки на съветското министерство на защитата Съединени американски щати и техните съдружници до момента са изпратили оръжия, съоръжение и муниции на стойност 97 милиарда $ на държавното управление в Киев. По принцип единствено единодушието на Русия с все по-неправдоподобната нереалност, че Съединени американски щати и НАТО не са страни в спора, стои сред планетата и една по-широка и страшна война.

В реалност Съединени американски щати „ влагат “ в превръщането на Украйна в антируска платформа още от 90-те години. „ Оранжевата гражданска война “ от 2004 година докара на власт толкоз корумпирано държавно управление, че украинците го разкараха още при първия късмет, който получиха.

После пристигна превратът на Майдана през 2014 година и персоналното „ акушерство “ на Виктория Нуланд на новото държавно управление – с присъединяване на Байдън – с цел да се насочи Украйна още веднъж към този курс. Оттогава Съединени американски щати доставят на Киев оръжия и образование и ускориха това, откакто Байдън постави клетва като президент - доста преди по този начин нареченото „ непровокирано навлизане “.

* Авторът е сръбско-американски публицист.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР