Точно преди четири години - на 28 януари 2015 г.,

...
Точно преди четири години - на 28 януари 2015 г.,
Коментари Харесай

4 години велоалеи: Пешеходци и колоездачи все още не...

Точно преди четири години - на 28 януари 2015 година, в Пловдив беше даден стартът на построяването на 48-километровата мрежа от велоалеи. Тогава символичната първа копка направиха зам.-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ Деница Николова и кметът. Реалното осъществяване на плана на стойност 14 милиона лв. стартира от кръстовището на бул. „ Освобождение “ и ул. „ Цветан Лазаров “ в регион „ Тракия “. Срокът за завършването му беше избран на 231 дни - до октомври 2015 година.

Изграждането на велоалеи в Пловдив ще обезпечи по-добри благоприятни условия за предугаждане, по-екологични и по-здравословни условия за живот на пловдивчани, сподели и заместник-министърът. Николова изрази удовлетворение от обстоятелството, че въпреки и в края на програмния интервал Оперативна програма " Регионално развиване " регистрира много сполучливо завършили планове, един от които е в Пловдив. Очаквам планът да се извърши както в период, по този начин и качествено, за което ще следим прецизно, добави Николова.

Естествено, както всичко друго в Пловдив през последните години, нито беше спазен срокът за осъществяването, нито качеството беше на най-високо равнище. Затова пък цената на осъществяването на велоалеите излезе като при строителството на автомагистрала.

Въпреки това колоездачите под тепетата приветстват решението и употребяват ​придобивката. Четири години след началото обаче те не могат да си поделят алените пътеки с пешеходците, притежателите на домашни любимци и майките с детски колички, изключително на местата, където тротоарите са непроходими поради разрушени плочки или изскочилите отдолу под земята коренища на дърветата.

Плановете на градската администрация плануват мрежата от велоалеи в Пловдив да доближи и да надвиши дължина от 60 километра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР