Точно поради тази причина Twitter се закани да съди Meta

...
Точно поради тази причина Twitter се закани да съди Meta
Коментари Харесай

Meta иска да убие Twitter с ново приложение frognews.bg

.

Точно заради тази причина Twitter се закани да съди Meta и упрекна компанията на Зукърбърг, че е наела някогашни чиновници на Мъск, които " към момента разполагали с комерсиалните секрети на обществената мрежа и друга мощно поверителна информация ".

 

Threads започва през вчерашния ден и единствено за ден записва повече от 30 милиона регистрации в платформата. Основната и цел е да измести мрежата на Мъск посредством милиардите консуматори в Instagram. В новата обществена мрежа към този момент има над 95 милиона изявления.

 

" Twitter има намерение прецизно да постанова правата си върху интелектуалната благосъстоятелност и изисква Meta да предприеме незабавни стъпки, с цел да спре да употребява каквито и да е търговски секрети на Twitter или друга мощно поверителна информация ", показват в писмото си от компанията на Мъск. 

От Meta отхвърлят който и да е от инженерния екип на Threads да е някогашен чиновник на Twitter.

" Конкуренцията е нещо хубаво. Измамата - не ", написа сбито в коментар в Twitter притежателят на компанията Илон Мъск.

 

Все още обаче има доста неща, които липсват от приложението Threads. Например потребителите не могат да изтрият акаунта си там, без да изтрият този в Instagram. Няма функционалност и за директни известия.

 

За приложението се приказва от дълго време, само че до момента никой не бе наясно по какъв начин тъкмо ще наподобява. Приложението обаче не е налично за огромен брой хора в Европейския съюз. Причината - строгите регулации в някои страни в границите на блока. Новото приложение на Meta е включено в листата в Съединени американски щати и Обединеното кралство, само че към момента не е ясно по кое време тъкмо ще започва в Европейски Съюз. Възможно е това в никакъв случай да не се случи. 

 

Източници, близки до Meta, споделиха, че компанията не предлага приложението в страните-членки на съюза, защото не е сигурна за условията, избрани от Закона за цифровите пазари - новите правила за конкуренция на Европейски Съюз, уреждащи по какъв начин огромните онлайн платформи употребяват своята пазарна мощност.

 

Европейската комисия сега разисква регулациите с компании като Meta и се чака да предложи повече насоки през септември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР