Точно от седмица във Видин граждани протестират с искания за

...
Точно от седмица във Видин граждани протестират с искания за
Коментари Харесай

Вече 8 дни видинчани протестират

Точно от седмица във Видин жители стачкуват с претенции за оставките на министър-председателя и основния прокурор. Протестите претърпяха голям брой промени - в началото протестиращите бяха малобройни и се движеха безредно. В средата на седмица излезлите да стачкуват бяха в действителност величествен брой, а пътят на митинга доби собствен маршрут - от площад "Бдинци " хората поемаха към централата на ГЕРБ, след което шествието се отправяше към прокуратурата, преди още веднъж да се върне на площада. Менеше се броя на хората, само че настояванията им остават същите.
"За моите деца уповавам се да има по-добър живот, тъй като към този момент ножът е опрял до кокала, както се споделя. Искрено се надявам да се случат нещата. Аз разгадавам на хората в София, тъй като ние тук, както виждате не можем да се организираме. Явно тук животът е прелестен на хората. Аз се срамя, че имам подобен министър-председател. Искаме оставка на цялата мафия, която ни ръководи, по тази причина сме тук. Искаме смяна. Искаме по-добро бъдеще за децата ни, с цел да не емигрираме основно. "
Вчера, на осмия ден от митингите, в 18.30 на площад "Бдинци " беше единствено Ненчо Нешев, който стачкува от първия ден на митингите във Видин, той не се тормози от дребния брой протестиращи в града.
"Ние сме на митинг, както виждате. Може да сме малко, само че сме на митинг. Изразяваме човешкото си право, показваме нашето възмущение и желаеме оставката тъкмо тези две фигури - на министър-председателя и на основния прокурор. "
Постепенно се появиха и други искащи да се включат в митинга. Снощи протестиращите просто постояха на площада, преди да се разотидат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР