Точно нея не можеш да поставиш в рамка. Духът й

...
Точно нея не можеш да поставиш в рамка. Духът й
Коментари Харесай

Илияна Стоилова: повелителката на вълните


Точно нея не можеш да поставиш в рамка. Духът й постоянно преследва свободата. На всичкото от горната страна, тя приказва с вятъра. Следва го, с цел да укроти и най-непокорната вълна.



Морето е нейният дом, познава проблемите му, а работното й място е на открито, измежду природата. Тя е учител по уиндъсрф, екоактивист и дизайнер.

В епизод 19 на рубриката „ Жените на България “ ви представяме Илияна Стоилова – дамата, която учи освен на техники, само че и на обич и отношение към морето. То пък я е научило на умеенето да преценя по кое време да забави ход и по кое време да бъде по-дръзка, тъй като там, във вътрешността в дълбоките води, разчиташ единствено на себе си.



Илияна се качва на дъската още преди да тръгне на учебно заведение. Била е на 6, когато татко й стартира да я образова. Казвал й е, че в случай че се научи да кара уиндсърф, ще може да стига сама до остров Св. Иван до Созопол и там да види тюлени монаси. Това разсънва детското й въображение и мощното й предпочитание да срещне тези животни я качва на дъската.

Тюлени по този начин и не е видяла, само че е заобичала спорта дотолкоз, че той се трансформира в нейна фантазия в годините по-късно. Когато навършва 18, родителите й купуват място до Несебър, а тя стартира да тренира във ветроходния клуб там и паралелно да се състезава и да преподава уиндсърф на начинаещи.



Преди 8 години тя и Йоан Колев, нейният сътрудник в морето, само че и в живота, основават сърф учебно заведение „ Акаша “ , водени от безкрайната им обич към водата и водните спортове. В построяването въз основата на брега на красивия плаж Перла се включват доброволци – другари, родственици и възпитаници – една дребна общественост, която цени всичко, което се случва.

Идеята за основаването на учебното заведение е то да бъде основа за младите , които желаят да практикуват уиндъсрфа като спорт, да го разпространяват и да го показват като наличен за всички.



„ Уиндсърфът е много сложен спорт – изисква отдаденост, внимание и физическа подготовка , който обаче, с верните насоки, е наличен “, споделя Илияна и добавя, че нашето Черноморие е прелестно място, на което да се учиш на уиндсърф и да достигнеш едно дорбо равнище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР