Точно на 500-ия ден от пълномащабната война, отприщена от Русия

...
Точно на 500-ия ден от пълномащабната война, отприщена от Русия
Коментари Харесай

Зеленски пристигна на Змийския остров в 500-ия ден от началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна

Точно на 500-ия ден от пълномащабната война, отприщена от Русия в Украйна, украинският държавен глава Володимир Зеленски посети станалия именит Змийски остров в Черно море и уважи паметта на починалите бранители на страната. Заедно с президента на острова дойдоха ръководителят на президентския кабинет Андрей Ермак и началникът на военното разузнаване ГУРМО ген. Кирил Буданов.
 
" 500 дни... 500 безсънни нощи. И осем години до 24 февруари - да не го забравяме. 500 дни пълномащабна война. 500 дни битка на лимита на човешките благоприятни условия. 500 дни ежедневни подвизи на украинците.  Много загуби, не по-малко победи. Всички сме се трансформирали. Страната се промени. Толкова доста, че нормално лишава години. Но са минали единствено към 500 дни - денонощна опозиция и издръжливост на украинците. Сега сме 500 дни по-близо до Победата ".

Островът е един от най-важните стратегически обекти на Черно море, който руснаците окупираха през февруари 2022 година Освободен е на 30 юни 2022 година Това беше предшествано от ликвидирането през април на известния съветски флагман на Черноморския флот крайцера " Москва ". Тогава Министерството на защитата на Руската федерация назова отстъплението си " жест на благосклонност ".
 
Тази година Украйна уважи годишнината от освобождението на Змийския остров и всички герои, дали живота си за тази цел. Имената им бяха припомнени от президента Володимир Зеленски по време на вечерно послание към украинците.
 
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни сподели фрагменти от дейностите на въоръжените сили на Украйна по време на спецоперацията на острова. Той благодари на всички бранители на Украйна за тяхната преданост и работа.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР