Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме

...
Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Регионът вече дава пример за добросъседство, разбирателство и общи действия

Точно една година, откакто с премиера Заев се поклонихме дружно пред паметника на цар Самуил в София, Народното събрание на Република Македония ратифицира контракта с Република Гърция за решение на разногласието за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка, написа министър председателят Бойко Борисов във Фейсбук.
" Следващите няколко дни са решаващи освен за бъдещето на Република Македония, само че и за Западните Балкани. Призовавам всички другари от Европейския съюз да вземат участие в нашите старания за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма различен път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство ", приканва oще българският министър председател.
По-рано през днешния ден македонският парламент утвърди Договора за разрешаване на разногласието за името с Гърция. 69 депутати гласоподаваха " за " ратификацията на Договора. Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ не участваха в пленарната зала по време на гласуването. Сега Договорът ще бъде изпратен до президента Георге Иванов за автограф. Той има 7-дневен период за изговаряне. Ако наложи несъгласие, Договорът ще би трябвало да се прегласува в Народното събрание. В този случай за него ще би трябвало да гласоподават най-малко 61 народни представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР