Точно един месец остава до щафетния маратон на България. Надпреварата

...
Точно един месец остава до щафетния маратон на България. Надпреварата
Коментари Харесай

Точно месец до щафетния маратон на България

Точно един месец остава до щафетния маратон на България. Надпреварата “София Екиден Маратон “ ще се организира на 6 септември от 9:00 часа пред стадион “Васил Левски “.

В петото издание на надпреварата по маратон за щафети още веднъж на старт ще застанат най-силните спортисти на страната в междинните и дълги бягания, както и стотици фенове на спорта. Досега в “София Екиден Маратон “ са взели участие елитните ни бегачи Митко Ценов, Йоло Николов, Иво Балабанов и олимпийски първенци и медалисти от международни шампионати в разнообразни спортове като Тереза Маринова, Евгения Раданова, Владимир Илиев и други

Състезанието е за тимове от по шестима души, които ще изминат класическата отдалеченост от 42.195 км. Бегачите ще бъдат разпределени на шест поста (5 км+10 км+5км+10км+5км+7.195 км = 42.195км.) Събитието се организира в чест на националния празник – Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за което символизира и щафетното тичане.

Трасето е със старт-финал пред стадион “Васил Левски “, а спортистите ще бягат из централните улици на столицата. През тази година съревнование още веднъж е под патронажа на посолството на Япония и ще означи 140 години от първите дипломатически връзки на България със света и 15 години България в НАТО.

Щафетните маратони са извънредно прочувствени и са едни от най-популярните надпревари в света на леката атлетика. В разнообразни страни тези бягания имат друго име, само че уредниците на българската конкуренция избират класическото “Екиден “ – в символ на почитание към японската традиция. Събитието ще се организира под патронажа на понския дипломат в Република България. За първи път щафетен маратон се организира точно в Япония. Освен професионални спортисти в надпреварата могат да се запишат и фенове. Така всеки може да премери сили или да бъде в един тим с част от най-силните спортисти на България.

Отборите могат да бъдат напълно мъжки, женски или смесени. Записването продължава в уеб страницата на надпреварата – www.sofiaekidenmarathon.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР